Συνεργασία Πλακιωτάκη - Βαρβιτσιώτη για πρόσθετες χρηματοδοτήσεις στα λιμάνια Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας και Σητείας

12:41 μ.μ. - Τρίτη, 29 Αυγούστου 2023
12:08 μ.μ. - Τρί, 29/41/2023
Image: Συνεργασία Πλακιωτάκη - Βαρβιτσιώτη για πρόσθετες χρηματοδοτήσεις στα λιμάνια Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας και Σητείας

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

Η ενίσχυση και η χρηματοδότηση σημαντικών έργων για τα μεγάλα λιμάνια του Λασιθίου που ξεκίνησε επί Υπουργείας Γιάννη Πλακιωτάκη, δρομολογείται εκ νέου, έπειτα από συνεργασία του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Λασιθίου με τον νέο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.  

Η χρηματοδότηση που αφορά τα λιμάνια του Αγίου Νικολάου, της Ιεράπετρας και της Σητείας, εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Η αρχική επιλογή των έργων, συνολικής αξίας 1.534.000 ευρώ, πραγματοποιήθηκε το α΄ τρίμηνο του 2023, ενώ με πρόσφατες αποφάσεις ανακοινώθηκαν οι αντίστοιχες προθέσεις χρηματοδότησης και κλήθηκαν τα τρία Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία να υποβάλλουν, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωβρίου 2023, προτάσεις πράξεων, προκειμένου να ενταχθούν και χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του παραπάνω Προγράμματος.

Τα έργα καλύπτουν την προμήθεια σημαντικού εξοπλισμού αλλά και την εκτέλεση εργασιών αναβάθμισης των λιμενικών υποδομών καθώς και την αποκατάσταση των ζημιών που προέκυψαν από τις καταστροφικές πλημμύρες τον περασμένο Οκτώβριο.

Πιο συγκεκριμένα, για το λιμάνι του Αγίου Νικολάου προβλέπεται χρηματοδότηση ύψους 540.000 ευρώ, για το λιμάνι της Ιεράπετρας, χρηματοδότηση ύψους 300.000 ευρώ ενώ για το λιμάνι της Σητείας, το ποσό της χρηματοδότησης φτάνει τα 694.000 ευρώ.