Συνεχείς έλεγχοι από το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας για την τήρηση μέτρων covid

11:49 π.μ. - Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
11:04 π.μ. - Δευ, 19/49/2021
Image: Συνεχείς έλεγχοι από το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας για την τήρηση μέτρων covid

Ο Λιμενάρχης Γιάννης Παπαδάκης Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. μιλά στον Ηχώ 99,8

Συνεχείς είναι οι έλεγχοι από το Λιμεναρχείο Ιεράπετρα για την τήρηση των μέτρων της πανδημίας σε χώρους ευθύνης της υπηρεσίας. Σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ο Λιμενάρχης κ. Γιάννης Παπαδάκης Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. ανέφερε ότι περιοχή δικαιοδοσίας τους είναι το αλιευτικό καταφύγιο Ιεράπετρας και ο χώρος του παρκινγκ που φεύγουν τα ημερόπλοια για τη νήσο Χρυσή. Ο έλεγχος αφορά στην τήρηση αποστάσεων, τη σωστή αποστολή μηνυμάτων και ότι άλλο προβλέπεται από τη νομοθεσία. Οι πολίτες σε γενικές γραμμές ανταποκρίνονται ωστόσο θα λέγαμε ότι υπάρχουν περιπτώσεις με άτομα κυρίως νεαρής ηλικίας που συγκεντρώνονται σε παρέες και κάποια δεν φορούν σωστά τη μάσκα. Γίνονται παρατηρήσεις και συστάσεις προς συμμόρφωση στα μέτρα. Ως προς την αποστολή μηνυμάτων δεν διαπιστώνεται παρέκκλιση εκτός από σπάνιες περιπτώσεις οπότε και επιβάλλονται κυρώσεις. Όσον αφορά τις βόλτες στην αμμουδιά είναι στην αρμοδιότητα της Αστυνομίας αν όμως διαπιστωθεί και από πλευράς τους ότι υπάρχουν μεγάλες παρέες γίνονται και εδώ συστάσεις ειδικά ως προς τη χρήση μάσκας. Είναι σημαντικό να προσέχουμε και να τηρούμε τα μέτρα για τη ασφάλεια της υγείας όλων μας πάνω από όλα, τόνισε ο κ. Λιμενάρχης .

Ανακαίνιση Λιμεναρχείου

Αναφορικά με την ανακαίνιση του κτιρίου του Λιμεναρχείου είπε ότι αναμένουν να ολοκληρωθεί η μελέτη που εκπονείται από τον Δήμο Ιεράπετρας , εκτιμώντας ότι σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες, απαραίτητες για το Λιμεναρχείο ώστε να μπορούν και οι συνάδελφοι να κάνουν κάτω από καλύτερες συνθήκες την εργασία τους και οι πολίτες να εξυπηρετούνται ακόμα καλύτερα. Τονίζοντας στο σημείο τη συμβολή του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη ώστε μέσω του Υπουργείου να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου.

Προσοχή στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο παραλιακό πάρκινγκ

Συνέστησε στη συνέχεια την προσοχή των πολιτών στις αλλαγές που έγιναν στο παραλιακό πάρκινγκ σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και την Αστυνομία για την εκτέλεση του έργου του ύφαλου κυματοθραύστη. Θα τοποθετηθούν και νέα σήματα και φωτισμός για να διευκολυνθούν ακόμη περισσότερο οι οδηγοί.