Συνεχίζεται η προσπάθεια για δωρεάν wifi σε όλη την Ιεράπετρα

1:36 μ.μ. - Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020
01:12 μ.μ. - Δευ, 14/36/2020
Image: Συνεχίζεται η προσπάθεια για δωρεάν wifi σε όλη την Ιεράπετρα

Ο Δήμος Ιεράπετρας έπειτα από μεγάλη προσπάθεια κατάφερε να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία WiFi4EU

Ο Δήμος Ιεράπετρας έπειτα από μεγάλη προσπάθεια κατάφερε να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία WiFi4EU και εγκατέστησε κεραίες για δωρεάν ασύρματη πρόσβαση Wi-Fi, σε 4 γεωγραφικά σημεία που καλύπτουν περιοχές με μεγάλη επισκεψιμότητα. Tη νέα πλατεία που υλοποιείται στο κέντρο της Ιεράπετρας, το χώρο γύρω από το κέντρο μουσικών σπουδών του Δήμου, το χώρο εσωτερικά και εξωτερικά του ανακαινισμένου κτιρίου που θα στεγάσει τη νέα βιβλιοθήκη και το ψηφιακό μουσείο, την προβλήτα πίσω από το παλιό Δημαρχείο Ιεράπετρας και την Οδό Δημοκρατίας.

Για την σύνδεση στο δίκτυο δεν απαιτείται κωδικός πρόσβασης και δεν υπάρχει περιορισμός χρόνου σύνδεσης. Η κατασκευή του δικτύου έχει γίνει με τρόπο ώστε να παρέχεται υψηλή ποιότητα σύνδεσης και σε συνδυασμό με το έργο εγκατάστασης των οπτικών ινών που υλοποιείται και θα προσφέρει πολύ υψηλές ταχύτητες η Ιεράπετρα βαδίζει σε μία νέα εποχή τεχνολογικής αναβάθμισης.

Όπως δηλώνει ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης:

«Ως Δημοτική Αρχή διεκδικούμε και υλοποιούμε έργα τέτοιου είδους, που αποσκοπούν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του κάθε δημότη και δίνουν τη δυνατότητα να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί η τοπική επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα, μέσω της απρόσκοπτης πρόσβασης στην νέα Ψηφιακή Εποχή.

Η Ιεράπετρα κάνει ακόμα ένα τεχνολογικό βήμα μπροστά με ακόμα ένα έργο που διευκολύνει τους δημότες και τους παρέχει νέες ευκαιρίες.

Ευχαριστώ το τμήμα προγραμματισμού του Δήμου και τον προϊστάμενο κ. Λευτέρη Δραγασάκη για τη συνολική συνεισφορά στην υλοποίηση του έργου και συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για να παρέχουμε δωρεάν Wi - Fi όχι μόνο στα κεντρικά σημεία αλλά και σε όλη την πόλη και τους οικισμούς της Ιεράπετρας.»