Συνταγή για παραδοσιακά μελομακάρονα από τον Πανταζή Σιμόπουλο

9:40 π.μ. - Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2021
09:12 π.μ. - Παρ, 24/40/2021
Image: Συνταγή για παραδοσιακά μελομακάρονα από τον Πανταζή Σιμόπουλο

Γεμίστε το σπιτικό σας με τις πιο χριστουγεννιάτικες μυρωδιές!!!

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

hxonews

ΥΛΙΚΑ

• 450γρ ελαιόλαδο

• 250γρ ζάχαρη ή 200γρ μέλι

• 300γρ χυμό πορτοκάλι

• Από 1 πορτοκάλι το ξύσμα

• 50γρ κονιάκ

• ½ κουτ. Σόδα........Ή Αλισίβα

• ½ κουτ.αμμωνία

• 1κουτ. Μπέικιν

• 1κουτ.κανέλα

• ½ κουτ. Γαρύφαλλο

• 1κιλό αλεύρι ζαχ/κης

• 200γρ σιμιγδάλι ψιλό ή αλεύρι δυνατό

hxonews
hxonews

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα (φουέτ) για 2-3 λεπτά .

Ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε για να έχουμε μια ζύμη μαλακιά.

TIP: Δεν δουλεύουμε πολύ το αλεύρι

Πλάθουμε τα μελομακάρονά μας μακρόστενα και τα πατάμε αν θέλουμε σε μία σχάρα ή ένα τρίφτη.

Τα ψήνουμε στους 180* (170* με αέρα) για 20-22 λεπτά και τα βουτάμε σε κρύο σιρόπι.

hxonews
hxonews

ΣΙΡΟΠΙ

1κιλο νερό

1,5 κιλό ζάχαρη

1κιλό μέλι ντόπιο(θυμάρι)

1 πορτοκάλι φλούδα

1 λεμόνι φλούδα

1 Κανελόξυλο

Τα βράζουμε όλα μαζί (εκτός το μέλι ) για 5 λεπτά και μετά προσθέτουμε λίγο κονιάκ και το μέλι .

Τα πασπαλίζουμε τριμμένο καρύδι.