Σύψας: «Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό»

8:21 π.μ. - Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020
08:08 π.μ. - Παρ, 28/21/2020
Image: Σύψας: «Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό»

«Ο κορωνοϊός δεν θα εξαφανιστεί έτσι απλά και θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε για αρκετό καιρό μαζί του», τόνισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Σύψας

Τι είπε για την σταθεροποίηση των κρουσμάτων.

Ο καθηγητής Ιατρικής και λοιμωξιολόγος, σχολιάζοντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha, τα 259 σημερινά κρούσματα που κατέγραψε ο κορωνοϊός στη χώρα μας τόνισε πως «θα έλεγα ότι υπάρχει μια σχετική σταθεροποίηση της επιδημίας στα νούμερα αυτά που βλέπουμε και σήμερα η οποία είναι καθησυχαστική καθώς φαίνεται πως τα μέτρα που πήραμε στις αρχές του Αυγούστου αρχίζουν και αποδίδουν. Εκείνο το οποίο δεν βλέπουμε σίγουρα και το οποίο θα μας ανησυχούσε πάρα πολύ είναι αυτό που λέγεται εκθετική αύξηση της επιδημίας, δηλαδή να έχουμε κάθε μέρα διπλασιασμό των κρουσμάτων αυτών.

Δεν συνέβη αυτό, δεν έχουμε μπει ποτέ σε τέτοια φάση. Άρα έχουμε μια ναι μεν, μεγάλη επιβάρυνση επιδημιολογική αλλά μια σχετική σταθερότητα της κατάστασης. Θα δούμε όμως μέχρι τέλος του μηνός τι θα γίνει γιατί θα δούμε την επίδραση του Δεκαπενταύγουστου και τη μεγάλη κινητικότητα του πληθυσμού από τις περιοχές που έκαναν διακοπές προς τα αστικά κέντρα».

Για το εμβόλιο για να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός τόνισε πως «δεν είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι δουλεύει γιατί δεν έχουν τελειώσει οι μελέτες φάσεως 3. Να τελειώσουν λοιπόν οι μελέτες και να ξέρουμε πως είναι αποτελεσματικό και ασφαλές. Θα ακολουθήσει η παραγωγή, η αδειοδότηση και θα πάρουμε τις δόσεις που μας αναλογούν. Σύμφωνα με όσο ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας θα έχουμε τις δόσεις στο τέλος αυτού του έτους και στις αρχές του επόμενου».

Παράλληλα, όμως ο κ. Σύψας ξεκαθάρισε ότι «θέλω να πω στον κόσμο όμως πως αυτή δεν θα είναι η τελική λύση. Δεν θα προλάβουμε να εμβολιάσουμε όλο τον ελληνικό πληθυσμό για να κάνουμε ανοσία εφόσον δουλεύει το εμβόλιο, επομένως μέχρι το επόμενο καλοκαίρι θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό, ακόμη και αν έχει έρθει το εμβόλιο».

dikaiologitika.gr