ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου: Όλα καλά (!) τα βρίσκει ο κ. Τσιάρας

7:46 π.μ. - Τρίτη, 18 Μαΐου 2021
07:05 π.μ. - Τρί, 18/46/2021
Image: ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου: Όλα καλά (!) τα βρίσκει ο κ. Τσιάρας

Δελτίο Τύπου του Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Μανόλη Θραψανιώτη, σχετικά με την απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα στην Αναφορά της επιστολής των Δικηγορικών Συλλόγων για την αύξηση θέσεων Προέδρων Πρωτοδικών

Αύξηση Οργανικών θέσεων Προέδρων Πρωτοδικών στην Κρήτη

Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Μανόλης Θραψανιώτης, στις 16-3-2021 κατέθεσε αναφορά το κοινό ψήφισμα των Δικηγορικών Συλλόγων Κρήτης με θέμα την ανάγκη αύξησης των οργανικών θέσεων των Προέδρων Πρωτοδικών στην Κρήτη.

Οι σύλλογοι αιτούνται την αύξηση των θέσεων Προέδρων Πρωτοδικών οι οποίες μειώθηκαν το 2013 κατά δύο, με τα στατιστικά στοιχεία εκείνης της χρονιάς που υπήρχε ακόμα η αποχή των Δικηγορικών Συλλόγων για το Εφετείο Κρήτης!

Η ανάγκη επανεξέτασης της αύξησης των θέσεων των Προέδρων προκύπτει τόσο από τις αυξημένες πληθυσμιακές ανάγκες της Κρήτης και της φύσης των αδικημάτων που εξετάζουν, όσο και από τις συνεχείς αποσπάσεις Προέδρων Πρωτοδικών τα τελευταία χρόνια στα κατά τόπους Πρωτοδικεία, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες.

Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι ζητούν την άμεση αποκατάσταση της αδικίας που υφίστανται τα Πρωτοδικεία της Κρήτης επειδή οι δυσχέρειες στην απονομή της Δικαιοσύνης, από την έλλειψη των θέσεων είναι εμφανείς και επιτείνονται από την κατάσταση της πανδημίας. Επιπροσθέτως το πρόβλημα αφορά και τους Κρητικούς δικαστές, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να υπηρετούν εκτός Κρήτης για τρία ή περισσότερα χρόνια μέχρι να καταφέρουν να επανέλθουν στο νησί με κόστος οικονομικό και προσωπικό.

Η αύξηση των οργανικών θέσεων των Προέδρων Πρωτοδικών στην Κρήτη κατά τρεις, κατανεμημένη στα Πρωτοδικεία Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου και η τοποθέτηση προσωρινά υπεράριθμων Προέδρων Πρωτοδικών στα τρία αυτά Πρωτοδικεία για να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα, θα αποκαταστήσει την αδικία που υφίστανται χρόνια τώρα και θα βοηθήσει στην απονομή της Δικαιοσύνης στην Κρήτη.

Οι καταθέτοντες Βουλευτές

Θραψανιώτης Μανόλης

Βαρδάκης Σωκράτης

Ηγουμενίδης Νίκος

Μαμουλάκης Χαράλαμπος

Ξανθός Ανδρέας

Πολάκης Παύλος

Όλα καλά (!) τα βρίσκει ο κ. Τσιάρας.

Η απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα στην Αναφορά της επιστολής, «ψήφισμα των Δικηγορικών Συλλόγων της Κρήτης» που κατέθεσε ο Βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης και συνυπογράφουν όλοι οι Βουλευτές Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, σχετικά με την ανάγκη αύξησης των οργανικών θέσεων των Προέδρων Πρωτοδικών της Κρήτης, ήταν δυστυχώς «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

Το μόνο που έκανε ο Υπουργός ήταν να ενημερώσει για το τι ισχύει αυτή τη στιγμή, χωρίς καμία αναφορά στο αίτημα για αύξηση των θέσεων. Μόνο που οι Δικηγορικοί σύλλογοι δεν ζητούσαν ενημέρωση, πράγμα που είχαν, αλλά λύση στο χρόνιο πρόβλημα τους, με την αύξηση των θέσεων, ώστε να λυθούν τα προβλήματα που δημιουργούνται στην απονομή της Δικαιοσύνης στην Κρήτη.