ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε η Πόπη Τσαπανίδου

10:15 π.μ. - Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2023
10:07 π.μ. - Παρ, 07/15/2023
Image: ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε η Πόπη Τσαπανίδου

Η Πόπη Τσαπανίδου υπέβαλε την παραίτησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως μεταδόθηκε από το κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ

Την παραίτησή της υπέβαλε από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, όπως μεταδόθηκε από το κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, η Πόπη Τσαπανίδου. 

Ακόμη μία ηχηρή αποχώρηση στελέχους από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με τη –μέχρι πρότινος εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος– Πόπη Τσαπανίδου να υποβάλλει την παραίτησή της, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ.

Αποτέλεσε επιλογή του Αλέξη Τσίπρα

Το ζήτημα πριν από τις εφετινές εκλογικές «μάχες» ήταν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήθελε να προσδώσει αέρα ανανέωσης στη «βιτρίνα» του κόμματος, αλλά και το γεγονός πως ο Νάσος Ηλιόπουλος ήθελε να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στην Α’ Αθηνών, επομένως, εκ των πραγμάτων, δεν ήταν δυνατό να παραμείνει στο πόστο του εκπροσώπου Τύπου.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή, ο –τέως, πλέον– Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, είχε ξεκάθαρο στο μυαλό του, τι ακριβώς ήθελε, επιμένοντας στην προοπτική πως ο νέος ή η νέα εκπρόσωπος θα έπρεπε να έχει τρία συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Πρώτον, να είναι γνώριμο πρόσωπο από τον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Δεύτερον, να μην είναι ταυτισμένος με τον κομματικό μηχανισμό· και τρίτον, να είναι γυναίκα. Η πρώτη επιλογή του Αλέξη Τσίπρα ήταν η κυρία Τσαπανίδου, με τον «γάμο» να ανακοινώνεται επισήμως την 28η Δεκεμβρίου 2022.

«Πλήγμα» αποτέλεσε το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου, με το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ να είναι ήδη «βαρύ» από την 21η Μαΐου

Τελικώς, έπειτα από τη νέα ήττα που υπέστη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον β’ γύρο των βουλευτικών εκλογών, πέραν της Πόπης Τσαπανίδου, εκτός Βουλής έμειναν και οι:

  1. Νίκος Βούτσης
  2. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
  3. Γιάννης Μουζάλας
  4. Γιάννης Ραγκούσης
  5. Χρήστος Σπίρτζης
  6. Γιώργος Τσίπρας
  7. Γιάννης Αμανατίδης

neakriti.gr