ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Λασιθίου: Δίκαιη οργή για τα “ψίχουλα” στο Οροπέδιο Λασιθίου

1:45 μ.μ. - Τρίτη, 5 Ιουλίου 2022
01:07 μ.μ. - Τρί, 05/45/2022
Image: ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Λασιθίου: Δίκαιη οργή για τα “ψίχουλα” στο Οροπέδιο Λασιθίου

Δελτίο Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, σχετικά με την άδικη κατανομή πόρων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη διαμαρτυρία του Δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου

Με δίκαιη οργή ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου κ Γιάννης Στεφανάκης επέστρεψε τα 7.000 € (επτά χιλιάδες ευρώ)! που “γενναιόδωρα” προσέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Πέτσας, για να αντιμετωπίσει τις επιβαρύνσεις από το ενεργειακό κόστος. Επισημαίνει με έμφαση την αδιαφάνεια και την απουσία κριτηρίων που χαρακτηρίζει την κατανομή, αλλά και τη γελοιότητα του ποσού μπροστά στις ανάγκες του σεισμόπληκτου Δήμου που βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο κ. Πέτσας είναι γνωστός για τη λίστα του, με την οποία χρηματοδότησε τα Μέσα Ενημέρωσης ανάλογα με την σχέση του ιδιοκτήτη με το Μέγαρο Μαξίμου. Οι πρακτικές του, που έχουν γίνει πανευρωπαϊκά γνωστές, είναι και ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους η χώρα βρίσκεται στην 108η θέση παγκοσμίως ως προς την ελευθερία του τύπου, και δεν θα μείνουν χωρίς έλεγχο.

Την ίδια πρακτική φαίνεται πως εφαρμόζει και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και μοιράζει το δημόσιο χρήμα ανάλογα με τις εκλογικές ανάγκες του κόμματος της ΝΔ. Χωρίς κριτήρια, χωρίς κανόνες, σαν να πρόκειται για λάφυρα που μοιράζει κατά τη βούληση και το συμφέρον του.

Θυμίζουμε στους αυτοδιοικητικούς παράγοντες και τους πολίτες, τη διαφάνεια και τους σαφείς και δίκαιους κανόνες που καθιερώθηκαν κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο στην κατανομή των ΚΑΠ όσο και στα προγράμματα ΦιλοΔημος I και II, που αναγνωρίστηκε από όλους, ανεξάρτητα από κομματική προτίμηση. Ιδιαίτερα στο Οροπέδιο Λασιθίου σήμερα εκτελούνται έργα περίπου 20.000.000 € από χρηματοδοτήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είτε από τον ΦιλόΔημο (τηλεμετρία ύδρευσης, παιδικές χαρές κ.α.) είτε από το ΠΔΕ και το ΕΣΠΑ (αρδευτικά δίκτυα).

Σήμερα, το “Μαξίμου Α.Ε.” έχει επιστρέψει στις πρακτικές Μαυρογιαλούρων, με τις απευθείας αναθέσεις και τις παραχωρήσεις “κατόπιν ενεργειών μου” που διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα προς όφελος των “κολλητών” και σε βάρος της κοινωνίας. Πρακτικές που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και τα μνημόνια.