ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Λασιθίου: Τα πρώτα σχόλια για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών

9:24 π.μ. - Τρίτη, 11 Ιουνίου 2024
09:06 π.μ. - Τρί, 11/24/2024
Image: ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Λασιθίου: Τα πρώτα σχόλια για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Λασιθίου

Προβληματισμός αφ’ ενός για την μεγάλη αποχή και αφετέρου για την άνοδο της ακροδεξιάς, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Την προηγούμενη φορά που είδαμε στην Ευρώπη πολιτική κυριαρχία της ακροδεξιάς, οδηγηθήκαμε στις πιο σκοτεινές σελίδες της σύγχρονης ιστορίας. Γι’ αυτό έχουμε την υποχρέωση να λάβουμε σοβαρές πρωτοβουλίες ώστε να ξανακερδηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα.

Ως ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είχαμε θέσει στόχο να ψαλιδίσει ο κόσμος την αλαζονεία του 41%, και εκεί τα καταφέραμε. Το άλλοθι του 41% έχει πλέον τελειώσει. Η Ν.Δ. της ακρίβειας, της αισχροκέρδειας, της ιδιωτικοποίησης της υγείας, της παιδείας, του νερού, της διάλυσης του κράτους πρόνοιας, χάνει 13% μέσα σε ένα χρόνο.

Στο Λασίθι έχασε 7.765 ψήφους, λαμβάνοντας το μήνυμα «κάτω τα χέρια από τα νοσοκομεία σε Άγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα, και Σητεία»!

Την ίδια στιγμή παρόλο που το ΠΑ.ΣΟ.Κ – ΚΙΝΑΛ εμφανίζεται πρώτο σε ποσοστά στο νομό, σε απόλυτο αριθμό ψήφων έχει πτώση. Ενώ και πανελλαδικά απέτυχε στον στόχο που είχε θέσει να είναι 2ο κόμμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στο νομό Λασιθίου, παρά την διάσπαση και την στήριξη του πρώην βουλευτή Λασιθίου κ. Θραψανιώτη στη Νέα Αριστερά, κατάφερε να διατηρήσει τα ποσοστά των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου 2023.

Παρόλο που ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. προέρχονταν από την βαριά πολιτική ήττα των βουλευτικών εκλογών του 2023 και από μια διάσπαση, παρόλο που τον Ιανουάριο κάποιοι τον τοποθετούσαν 3ο κόμμα με ποσοστά κάτω από το 10%, παρόλο που μέχρι τον Φεβρουάριο, στο συνέδριο, οι ίδιοι αμφισβητούσαν τον Πρόεδρο και μιλούσαν για διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης ουσιαστικά μέσα σε 3 μήνες ένωσε το κόμμα και το εδραίωσε ως τον κύριο και μοναδικό πόλο αντιπολίτευσης, μειώνοντας την διαφορά με την Ν.Δ. από το 23% στο 13%. Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. παραμένει αξιωματική αντιπολίτευση και εδραιώνεται ως η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη που μπορεί να συσπειρώσει τον χώρο από το προοδευτικό κέντρο ως την σύγχρονη ριζοσπαστική αριστερά.

Για εμάς στον ΣΥΡΙΖΑ αυτό είναι ένα πρώτο βήμα. Προχωράμε, για τον σχηματισμό της μεγάλης προοδευτικής παράταξης, αφήνοντας πίσω μας ένα - ένα τα εμπόδια. Για ένα κόμμα που εξελίσσεται εν κινήσει, που εμπνέεται από τις αρχές και τις αξίες της αριστεράς, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον που θέλουμε να χτίσουμε.

Ευχαριστούμε όλους τους πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους, η οποία δυναμώνει το πείσμα μας να αγωνιστούμε για μια καλύτερη ζωή.