ΣΥΡΙΖΑ: Το μεγάλο στοίχημα της 15ης Μαΐου και η «νέα αρχή» στο Λασίθι

3:48 μ.μ. - Δευτέρα, 9 Μαΐου 2022
03:05 μ.μ. - Δευ, 09/48/2022
Image: ΣΥΡΙΖΑ: Το μεγάλο στοίχημα της 15ης Μαΐου και η «νέα αρχή» στο Λασίθι

Συνέντευξη τύπου για τις εσωκομματικές εκλογές στις 15 Μαΐου

Με πολλαπλά μηνύματα διεξήχθη σήμερα η συνέντευξη τύπου του Βουλευτή Λασιθίου και μελών της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. στην Ιεράπετρα εν όψει και των εσωκομματικών εκλογών που θα γίνουν την Κυριακή 15 Μαΐου και απώτερο στόχο τις επόμενες εθνικές εκλογές. Απευθύνθηκε μάλιστα κάλεσμα στους Λασιθιώτες να εγγραφούν στον ΣΥΡΙΖΑ , να προσέλθουν στις κάλπες που θα στηθούν σε έξι σημεία στον Νομό, να ψηφίσουν τον Αλέξη Τσίπρα για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και να ενισχύσουν τη δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη δική τους φωνή και αντίδραση απέναντι σε αυτό το καθεστώς που δυναστεύει τις ζωές μας. Να σταλεί ένα μήνυμα για μια καινούρια αρχή που χρειάζεται η χώρα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάμε.

Της συνέντευξης τύπου προηγήθηκε επίσκεψη στον ΤΟΕΒ Ιεράπετρας όπου μεταξύ άλλων τέθηκε η μεγάλη οικονομική επιβάρυνση του Οργανισμού και των ΤΟΕΒ ευρύτερα λόγω των αυξήσεων στην ηλεκτρική ενέργεια.

Στην τοποθέτησή του ο Βουλευτής κ. Θραψανιώτης άσκησε κριτική στον τρόπο που η Νέα Δημοκρατία διακυβέρνησε τη χώρα σημειώνοντας ότι στηρίζει τα μεγάλα συμφέροντα κάτι που φαίνεται μέσα από τις αποφάσεις που πάρθηκαν και αφορούσαν την υγεία κάνοντας λόγο για στόχευση της Ν.Δ. προς την ιδιωτικοποίηση της υγείας, θυμίζοντας μάλιστα τους αγώνες των Γεραπετριτών για την υπεράσπιση του Νοσοκομείου και του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας. Μίλησε για την αύξηση του ωραρίου εργασίας, την εξίσωση των πτυχίων κολλεγίων με αυτών των πανεπιστημίων αλλά και για τις σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που καταργήθηκαν στον Νομό Λασιθίου, αυτές σε Άγιο Νικόλαο και Ιεράπετρα. Καθώς και για τα 60 τμήματα ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης όπου οι απόφοιτοι θα είχαν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα ώστε να βγουν στην αγορά εργασίας. Επίσης στην παραχώρηση έργων ώστε να υλοποιηθούν με ΣΔΙΤ, όπως το Φράγμα του Αγίου Ιωάννη. Τέλος σε ότι αφορά στις αυξήσεις στην ενέργεια στάθηκε στην απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τις μονάδες λιγνίτη, με τις όποιες συνέπειες. Κάλεσε τέλος και από πλευράς του τους πολίτες και ειδικότερα τους Λασιθιώτες να συμμετάσχουν στις εκλογικές διαδικασίες αναλύοντας τις θέσεις τους για τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες της ελληνικής κοινωνίας.