Σύσκεψη και προτάσεις στήριξης των πληγέντων αγροτών της Ιεράπετρας

9:21 π.μ. - Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020
09:03 π.μ. - Δευ, 30/21/2020
Image: Σύσκεψη και προτάσεις στήριξης των πληγέντων αγροτών της Ιεράπετρας

Η Κ. Τσικαλουδάκη στον Ηχώ 99,8 για τα όσα αποφασίστηκαν σε σύσκεψη του Ενιαίου Αγροτικού συλλόγου παρουσία Γουλιδάκη, Τσιφετάκη, Παπαδάκη

Σύσκεψη για τα προβλήματα στον αγροτικό τομέα λόγω μέτρων κορωνοϊού έγινε από τον ενιαίο αγροτικό σύλλογο Ιεράπετρας τις προηγούμενες ημέρες στην οποία συμμετείχαν εμπλεκόμενοι με τον πρωτογενή τομέα, ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννης Γουλιδάκης ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος πρωτογενούς τομέα στον ν. Λασιθίου κ. Γιώργος Τσιφετάκης και ο εντεταλμένος σύμβουλος πρωτογενούς τομέα του Δήμου Ιεράπετρας κ. Νεκάριος Παπαδάκης.

Μιλώντας στον Ηχώ 99,8 η πρόεδρος του συλλόγου κα Κατερίνα Τσικαλουδάκη είπε ότι ο αγροτικός κόσμος είναι σε απόγνωση , τα προϊόντα δεν έχουν ζήτηση και πολλά πετιούνται. Τους δε παραγωγούς λαϊκών αγορών τους διώχνουν από τις λαϊκές της Αθήνας καθώς δεν επιτρέπεται η μετακίνηση παραγωγών από περιφέρεια σε περιφέρεια. Μάλιστα πρόσφατα είχαμε και συλλήψεις, σημείωσε η κα Τσικαλουδάκη.

Για τα συμπεράσματα της συνάντηση είπε ότι πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις και καταγράφησαν τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις που έχουν να κάνουν με ενεργοποίηση μηχανισμού για αποζημίωση είτε σε στρέμματα είτε σε ποσότητα από ευρωπαϊκά ή εθνικά κονδύλια, μέτρα για τη στήριξη της βιωσιμότητας της αγροτικής παραγωγής, ενίσχυση παραγωγού και ένταξη στις ΚΑΔ ώστε και οι αγρότες να επωφεληθούν των μέτρων, πάγωμα φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών εως 31-12-2020, ευνοικά μέτρα για επιταγές και δάνεια, μέτρα για την πάταξη της αισχροκέρδειας. Στις διεκδικήσεις είναι και η ικανοποίηση αιτημάτων των παραγωγών λαϊκών αγορών.