Συσκεψη με τον αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου είχε ο ενιαίος αγροτικός σύλλογος Ιεράπετρας

4:21 μ.μ. - Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2024
04:02 μ.μ. - Σάβ, 03/21/2024
Image: Συσκεψη με τον αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου είχε ο ενιαίος αγροτικός σύλλογος Ιεράπετρας

Μονοπώλησε η ΑΠΕΝΤΑΞΗ των σημαντικών Συνοδών Έργων του φράγματος Μπραμιανών καθώς και το πάγωμα των εργασιών στην προσαγωγό διόρυγμα.

Προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποιήσαν την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024, μέλη του ΔΣ Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας με τον αντιπεριφερειάρχη νομού Λασιθίου κ. Ανδρουλάκη Ιωάννη. 

Τα θέματα που μονοπώλησαν την σύσκεψη ήταν η ΑΠΕΝΤΑΞΗ των σημαντικών Συνοδών Έργων του φράγματος Μπραμιανών καθώς και το πάγωμα των εργασιών στην προσαγωγό διόρυγμα.

Τονίζουμε ότι, τα δυο αυτά έργα είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή της Ιεράπετρας αλλά κατ’ επέκταση για την υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς αν δεν ολοκληρωθούν άμεσα θα σταματήσει η παραγωγή κυρίως πρώιμων κηπευτικών, άρα τίθεται σε κίνδυνο η επάρκεια τροφίμων για τους Έλληνες καταναλωτές, αφού η Ιεράπετρα είναι η μεγαλύτερη σε έκταση θερμοκηπιακών καλλιεργειών στην Ελλάδα. 

Ο κ. Ανδρουλάκης με τη σειρά του μας ενημέρωσε για ενέργειες και εξελίξεις σε λοιπά ζητήματα όπως ο ΝΟΑΚ (Νότιος Οδικός Άξονάς Κρήτης), διαχείριση απορριμμάτων, αγροτική οδοποιία, ζητήματα προώθησης στα αγροτικά προϊόντα, το ενεργειακό κόστος στον πρωτογενή τομέα, κα.

Τέλος, ορίστηκε ήδη η επόμενη μεταξύ μας συνάντηση, καθώς είναι υποχρέωση όλων μας να επαγρυπνούμε διαρκώς για όλα τα σημαντικά θέματα της περιοχής μας. 

Εκ του Δ.Σ. 

             Ο  Πρόεδρος                                       Ο Γεν. Γραμματέας

          Γαϊτάνης Ιωάννης               Βιαννιτάκης Μιχαήλ