Τα αιτήματα των εργαζομένων του Γηροκομείου σε Θραψανιώτη και Γουλιδάκη

10:13 π.μ. - Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020
10:10 π.μ. - Τρί, 20/13/2020
Image: Τα αιτήματα των εργαζομένων του Γηροκομείου σε Θραψανιώτη και Γουλιδάκη

Η Εύη Μαλλιωτάκη εκ μέρους των εργαζομένων μιλά στον Ηχώ 99,8

Σε μια προσπάθεια να βρουν λύση στα προβλήματα του Γηροκομείου Ιεράπετρας και να συνεχίσει η δομή να λειτουργεί μέχρι να ολοκληρωθεί το κτίριο που ανακαινίζεται εκπρόσωποι των εργαζομένων συναντήθηκαν με τον Βουλευτή Λασιθίου κ. Εμμ. Θραψανιώτη αλλά και τον αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Γιάννη Γουλιδάκη.

Η κα Εύη Μαλλιωτάκη ως εκπρόσωπος των εργαζομένων μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι ζητούν να μην κλείσει μια κοινωνική δομή, απαραίτητη για την πόλη και τον νομό γενικότερα. 58 ηλικιωμένοι που κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο και 25 εργαζόμενοι χωρίς δουλειά να βοηθήσουν όλοι ώστε να μην συμβεί αυτό.

Από την πλευρά του κ. Βουλευτή εκφράστηκε η διάθεση να βοηθήσει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

Ως προς την επίσκεψη στον κ. Γουλιδάκη τέθηκαν αρκετά ζητήματα, οικονομικά και κτιριακά , που έχουν να κάνουν με τη γενικότερη λειτουργία της δομής. Αυτό που προτείνουν είναι μεταξύ άλλων, η αναζήτηση μιας άλλης στέγης που θα πληροί τις προϋποθέσεις, λαμβάνοντας υπόψη ότι είμαστε σε περίοδο πανδημίας, ώστε να γίνει η μεταστέγαση των ωφελούμενων μέχρι το κτίριο να ανακαινιστεί. Υπάρχει μπροστά ένα κρίσιμο δικαστήριο στις 3 Δεκεμβρίου και ζητάμε αναστολή της απόφασης για κλείσιμο της δομής. Ζητάμε η δομή να παραμείνει ανοιχτή. Τις λύσεις θα πρέπει να τις δώσουν άλλοι.. Εκτιμάμε ότι οι νομικοί του δήμου, της Αντιπεριφέρειας, του Δ.Σ. του συλλόγου φίλων τρίτης ηλικίας μπορούν να βρουν μια λύση μέχρι να ολοκληρωθεί το κτίριο ή να βρεθεί ένα άλλο κτίριο κατάλληλο, είπε ανάμεσα σε άλλα.

Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι τα προβλήματα του Γηροκομείου δεν είναι τωρινά. Ως πρώην μέλος του Δ.Σ. δεν είχαν ενημερωθεί από το προηγούμενο Δ.Σ. για όλα τα προβλήματα και ειδικά για την ακαταλληλότητα του κτιρίου που τώρα στεγάζεται η δομή. Επίσης προβληματισμό προκαλεί η μη συμμετοχή κατά τις τελευταίες εκλογές , αιρετού ή αντιδημάρχου στο Δ.Σ. του συλλόγου. Έστω και στο παρά πέντε ας βρούμε, μέσα από διάλογο, λύση, είπε η κα Μαλλιωτάκη.