Τα επόμενα βήματα των Δημάρχων μετά την πρώτη συνάντηση για την υγεία του Λασιθίου

11:29 π.μ. - Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2024
11:02 π.μ. - Τετ, 14/29/2024
Image: Τα επόμενα βήματα των Δημάρχων μετά την πρώτη συνάντηση για την υγεία του Λασιθίου

Ο Δήμαρχος Σητείας, Γ. Ζερβάκης, μίλησε στον Ηχώ 99,8

Στον Ηχώ 99,8 μίλησε ο Δήμαρχος Σητείας κος Γιώργος Ζερβάκης με αφορμή την συνάντηση των Δημάρχων του Νομού Λασιθίου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024. Κύριο θέμα της συνάντησης η δημόσια υγεία καθώς και τα ζητήματα που έχουν ανακύψει και έχουν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση των νοσοκομείων του νομού με ότι αυτό συνεπάγεται για τους πολίτες. Ο κος Ζερβάκης τόνισε πως οι συναντήσεις και η συνεργασία των τεσσάρων Δημάρχων του νομού, θα συνεχιστούν έτσι ώστε να μειωθούν οι περιφερειακές ανισότητες. Για να διεκδικήσουμε λύσεις για όλα τα θέματα που αφορούν τον νομό, η δημόσια υγεία, η έλλειψη πανεπιστημιακών σχολών, το οδικό δίκτυο, οι επενδύσεις ΑΠΕ κ.α., το σημαντικό είναι να δείξουμε πως είμαστε ενωμένοι, γιατί ο κάθε Δήμος μεμονωμένα δεν μπορεί να τα καταφέρει. Πιο συγκεκριμένα για το σημαντικό θέμα της δημόσιας υγείας μας ενημέρωσε πως θα επιδιώξουν άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας γιατί το ΕΣΥ και τα νοσοκομεία του νομού κινδυνεύουν να καταρρεύσουν. Τα προβλήματα είναι γνωστά. Ως Δήμαρχοι, πρέπει να αναδείξουμε την αναγκαιότητα λειτουργίας των νοσοκομείων, κατέληξε.

Αναλυτικά η δήλωση των Δημάρχων του Νομού Λασιθίου:

-

Στο Δήμο Αγίου Νικολάου την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024, οι Δήμαρχοι του Νομού Λασιθίου: κ. Μανώλης Μενεγάκης (Δήμαρχος Αγίου Νικολάου), Μανώλης Φραγκούλης (Δήμαρχος Ιεράπετρας), Γιώργος Αθανασάκης (Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου) και Γιώργος Ζερβάκης (Δήμαρχος Σητείας), επιβεβαιώνουν την σύμπνοια, την ενότητα και το πνεύμα συνεργασίας που υπάρχει στην παρούσα δημοτική περίοδο σε όλους τους δήμους του νομού Λασιθίου, τονίζονταςτην επιθυμία για κοινό διεκδικητικό πλαίσιο στα ζητήματα που αφορούν την ουσιαστική ανάπτυξη του τόπου.

Με αφορμή την κοινή δήλωση εγκαινιάζεται ένα νέο πνεύμα συνεργασίας και ενότητας σε θέματα διαδημοτικού ενδιαφέροντος.

Δηλώνεται η αντίθεση στη λογική του «καθένας μόνος του» και υιοθετείται η πρακτική του «ενώνουμε δυνάμεις».

Στο επίμαχο θέμα της υποβάθμισης των δομών υγείας σε επίπεδο νομού Λασιθίου, δηλώνουμε ότι: Η δημόσια υγεία είναι αγαθό και κατάκτηση όλων των Ελλήνων. Οι Οργανισμοί που ισχύουν για όλα τα νοσοκομεία πρέπει να εφαρμοστούν ως έχουν για την εύρυθμη λειτουργία τους και την ασφάλεια των συμπολιτών μας.

Ενώνουμε τις φωνές μας για να μπει τέλος στις προσωρινές και εμβαλωματικές λύσεις, και στο φαύλο κύκλο μετακύλησης ευθυνών.

Δηλώνουμε ότι τα κίνητρα που πρέπει να δώσει το κράτος πρέπει να είναι αντίστοιχα της επιστημονικής επάρκειας των υπηρεσιών και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Θεωρούμε ότι οι δημοτικές αρχέςδεν πρέπει να απολογούνταιστις όποιες κυβερνητικές επιλογές και εκφράζουμε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους που δοκιμάζονται και ενώνουμε την φωνή μας μαζί τους.

Ο νομός Λασιθίου, έχει χωροταξική ιδιαιτερότητα, υποβαθμισμένο οδικό δίκτυο και παρέχει υπηρεσίες σε ασθενείς εκτός από τους δημότες και σε πολίτες που διαμένουν στις γειτονικές νησιωτικές περιοχές καθώς και στον ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό επισκεπτών του τουρισμού την θερινή περίοδο.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά, ότι θα αγωνιστούμε σθεναρά για πλήρη λειτουργία της δημόσιας υγείας στο νομό Λασιθίου στα πλαίσια της ισονομίας της ισοπολιτείας και της ισόρροπης περιφερειακής ανάπτυξης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΕΡΒΑΚΗΣ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΕΝΕΓΑΚΗΣ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ