Τα έργα μόνο με υποσχέσεις δεν γίνονται – Θέλουν εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις

10:54 π.μ. - Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022
10:06 π.μ. - Παρ, 10/54/2022
Image: Τα έργα μόνο με υποσχέσεις δεν γίνονται – Θέλουν εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις

Τι απαντά ο αντιδήμαρχος Γ. Ασπραδάκης στον πρόεδρο του Συλλόγου Ανάδειξης Αρχαιοτήτων Ιστορίας και Πολιτισμού «Ιεράπυτνα» Γιάννη Ροβυθάκη

Αυτή τη στιγμή και παρά τις όποιες υποσχέσεις στο πρόσωπό σας, κύριε Ροβυθάκη, χρήματα στον Δήμο της Ιεράπετρας για τη σύνταξη μελέτης και για τη δημιουργία Μουσείου δεν έχουν έρθει. Εφόσον δεν έχουμε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, τίποτα από όσα λέτε δεν μπορεί να γίνει.

Ειδικά για το συγκεκριμένο έργο απαιτούνται χρηματοδοτήσεις για την εκπόνηση εξειδικευμένων μελετών, όπου θα υπολογίζεται ο αναγκαίος προϋπολογισμός του έργου και αφού ληφθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Αρχαιολογίας, τότε και μόνο μπορεί να γίνει αίτημα για τη χρηματοδότηση του έργου. Όταν τις λάβουμε, τότε δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να προχωρήσουμε στο έργο, με την προϋπόθεση, βέβαια, ότι θα λάβουμε, επίσης, και τις σχετικές εγκρίσεις από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, διότι το συγκεκριμένο οικόπεδο ιδιοκτησιακά δεν ανήκει στον Δήμο της Ιεράπετρας και συνεπώς χωρίς σχετικές προγραμματικές συμβάσεις δεν μπορούμε να προχωρήσουμε.

Όλα αυτά, βέβαια, τα γνωρίζετε. Γνωρίζετε, επίσης, ότι παρά τους παραπάνω προβληματισμούς η συγκεκριμένη πρόταση συζητήθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο και πάρθηκε απόφαση η οποία τη στηρίζει.

Αναφορικά με την Εφορεία Αρχαιοτήτων, στην οποία αδίκως αναφέρεστε, θέλω να τονίσω ότι οι σχέσεις μας ως Δήμος με την Προϊσταμένη της Υπηρεσίας, κα Χρύσα Σοφιανού και με την Υπηρεσία, είναι άριστες και χωρίς την πολύτιμη βοήθειά τους δεν θα μπορέσει να καταστεί εφικτό να δημιουργηθεί ένα Μουσείο στην Ιεράπετρα.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ιεράπετρας συνεχίζει να είναι δίπλα στους ανθρώπους που αγαπάνε και στηρίζουν τον Δήμο μας. Είναι κρίμα, όμως, η συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή που ήταν εκείνη που δημιούργησε την Επιτροπή Ανάδειξης Αρχαιοτήτων και σας τοποθέτησε ως Πρόεδρο να στοχοποιείται τώρα από εσάς και να της χρεώνετε αδιαφορία όταν μόνο με τη συνεργασία- και όχι με μεμονωμένες ενέργειες, όπως μέχρι τώρα κάνετε- μπορούμε να δρομολογήσουμε τον κοινό στόχο μας, ώστε η Ιεράπετρα να αποκτήσει το σύγχρονο μουσείο που της αξίζει.

Ο Αντιδήμαρχος

Γεώργιος Ασπραδάκης