Τα Κρητικά γίνονται μάθημα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης!

9:09 π.μ. - Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019
09:04 π.μ. - Τετ, 10/09/2019
Image: Τα Κρητικά γίνονται μάθημα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης!

Η Κρητική διάλεκτος για πρώτη φορά στα χρονικά γίνεται επίσημο μάθημα σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο

Η Κρητική διάλεκτος για πρώτη φορά στα χρονικά γίνεται επίσημο μάθημα σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο και δη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, όπως αποφάσισε ομόφωνα η γενική συνέλευση του παιδαγωγικού τμήματος, με εισήγηση της αναπληρώτριας καθηγήτριας κ. Μαρίνας Τζακώστα –Θεοδωράκη και πρωτοβουλία του ιστορικού συλλόγου Ρεθυμνίων Αττικής «Το Αρκάδι».
 
Το νέο μάθημα που μπαίνει στη ζωή των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, σύμφωνα με το ekriti.gr, στο προσεχές εαρινό πρόγραμμα, θα έχει τίτλο «Οι νεοελληνικές διάλεκτοι στην εκπαίδευση, η περίπτωση της κρητικής διαλέκτου». Η εκμάθηση της κρητικής διαλέκτου, για πρώτη φορά, προσφέρεται ως αυτοδύναμο πανεπιστημιακό μάθημα , με στόχο την εκμάθηση της συμβάλλοντας στην μελέτη, στη καλλιέργεια και την διάδοση της ώστε να μην χαθεί.

 
Ο Σύλλογος Ρεθυμνίων Αττικής «Το Αρκάδι» εκφράζει την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή «τρανή απόδειξη ότι επί της ουσίας κατορθώνει να αναδεικνύει ότι το Ρέθυμνο είναι ο τόπος των γραμμάτων και των τεχνών».
 
Και προσθέτει: «Ο Σύλλογος μας όμως δεν εφησυχάζει και δηλώνει ότι θα πριμοδοτήσει με χρηματικό ποσό τον φοιτητή/τρία που θα παρουσιάσει την καλύτερη μελέτη πάνω στη Κρητική διάλεκτο. Επίσης ανακοινώνει την ίδρυση μουσείου διατήρησης και διάσωσης της κρητικής διαλέκτου και την ίδρυση ενός είδους φροντιστηρίου για την εκμάθηση της τοπικής Ιστορίας της Κρήτης. Σύντομα θα ανακοινωθεί ο χώρος και ο φορέας της συνεργασίας των άνω πρωτοβουλιών μας».