Τα κρητικά προϊόντα μάγεψαν το Άμπου Ντάμπι

11:27 π.μ. - Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016
11:12 π.μ. - Τετ, 14/27/2016
Image: Τα κρητικά προϊόντα μάγεψαν το Άμπου Ντάμπι

Τα Κρητικά προϊόντα και η Κρητική Διατροφή παρουσιάστηκαν από την Περιφέρεια Κρήτης στην 7η διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών «SIAL MIDDLE EAST», που πραγματοποιήθηκε στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Την Περιφέρεια Κρήτης που συμμετείχε με δικό της περίπτερο εκπροσώπησε στην διεθνή έκθεση η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης  αρμόδια για τον πρωτογενή τομέα Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη , ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λασιθίου Ιωάννης Γουλιδάκης και το στέλεχος της Π.Ε. Λασιθίου Ελένη Δρακωνάκη.
 
 
Στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης παρουσιάστηκαν τυποποιημένα ποιοτικά προϊόντα του νησιού μας, όπως ελαιόλαδο, βρώσιμες ελιές,  σταφίδα, παξιμάδια, υποπροϊόντα χαρουπιού, μέλι, τυροκομικά, γαλακτοκομικά,  νερά, βότανα  και φυσικοί χυμοί. 
 
Μεγάλο ήταν το πλήθος των επισκεπτών στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης ανάμεσα τους επιχειρηματίες, αξιωματούχοι των ΗΑΕ, ο Πρέσβης της Ελλάδας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Διονύσιος Ζώης, ο Εμπορικός Ακόλουθος κρητικής καταγωγής Μανόλης Μαρκιανός , ο περιφερειάρχης  αγροτικού τομέα του Κουρδιστάν, μέλη της Βασιλικής Οικογένειας του Άμπου Ντάμπι, εκπρόσωποι της Ελληνικής παροικίας που δραστηριοποιούνται στον εμπορικό και ξενοδοχειακό τομέα. Μάλιστα υπολογίζεται ότι σήμερα περί τους 8.000 Έλληνες μεταξύ αυτών και Κρητικοί δραστηριοποιούνται στην περιοχή των ΗΑΕ. 
 
 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκφράστηκε από τους εμπορικούς επισκέπτες  για την εισαγωγή ελαιολάδου, παξιμαδιών, όπως επίσης λυχναράκια, μυζηθρόπιτες, χορτόπιτες , τυροκομικά προϊόντα, τυρί επάλειψης, μέλι, σταφίδες, βότανα , οπωροκηπευτικά και χυμούς (προϊόντα που είδη εισάγονται στα ΗΑΕ). 
 
Η κα. Βρέντζου καθ όλη την διάρκεια της έκθεσης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με περισσότερους από  100 επιχειρηματίες που εκδήλωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εισαγωγή Κρητικών προϊόντων, μεταξύ αυτών και η κρατική εταιρεία «Aldahara». 
 
Εξάλλου το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφτηκε,  η βραβευμένη για το 2016 Λέσχη Αρχιμαγείρων Αραβικών Εμιράτων,  τα μέλη της οποίας ενημερώθηκαν από την Αντιπεριφερειάρχη για τα Κρητικά προϊόντα, την Κρητική Κουζίνα- Διατροφή.
 
Επίσης οι πολυπληθείς επισκέπτες εξέφρασαν θετικά σχόλια για την παρουσία της Κρήτης στην έκθεση, είχαν την ευκαιρία να γευτούν τις ιδιαίτερες, μοναδικές  γεύσεις της Κρητικής γης, να ενημερωθούν για τα προϊόντα της,  την Κρητική διατροφή και τα οφέλη της. 
Παράλληλα διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια της Περιφέρειας Κρήτης όπως επίσης ο κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων και  προϊόντων.

 
Η διεθνής έκθεση SIAL MIDDLE EAST είναι η μεγαλύτερη εμπορική έκθεση για τον κλάδο τροφίμων- ποτών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής (ΜΕΝΑ). Με ετήσια παρουσία, αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη έκθεση στην περιοχή: η διοργάνωση συγκεντρώνει περισσότερους  από  900 εκθέτες και πάνω από 15.736 εμπορικούς επισκέπτες και 30 εθνικά περίπτερα, ενώ ο αριθμός των επιχειρηματιών-αγοραστών ξεπερνά τους 15.000. 
 
Η διεθνής έκθεση SIAL MIDDLE EAST συμπεριλαμβάνεται στο γκρουπ εκθεσιακών γεγονότων της SIAL, που ξεκίνησε το 1964 στο Παρίσι και σταδιακά επεκτάθηκε με επτά πλέον διεθνούς εμβέλειας εκθεσιακά γεγονότα παγκοσμίως. 
 
Τα ΗΑΕ αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα εξαγωγικών δραστηριοτήτων σε παγκόσμιο επίπεδο, και η περιοχή αποτελεί ένα πολύ κομβικό σημείο για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να βρουν συνεργάτες, αλλά και για όσους θέλουν να εξάγουν στην ευρύτερη περιοχή.