Τα λαθραία τσιγάρα τους έβαλαν σε μπελάδες

2:35 μ.μ. - Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017
02:09 μ.μ. - Δευ, 25/35/2017
Image: Τα λαθραία τσιγάρα τους έβαλαν σε μπελάδες

Τρεις οι συλλήψεις σε Ηράκλειο και Χανιά

Για παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορά στον Τελωνειακό Κώδικα συνελήφθησαν τρία άτομα, σε Χανιά και Ηράκλειο αντίστοιχα.
 
Πιο συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα στα Χανιά, ένας 37χρονος Σύρος συνελήφθη από δικυκλιστές αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Χανίων, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 64 πακέτα καπνού και 129 πακέτα τσιγάρων διαφόρων εταιριών, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης. Τα κατασχεμένα καπνικά προϊόντα μεταφέρθηκαν στο Τελωνείο Χανίων για τον υπολογισμό των διαφυγόντων δασμών, ενώ ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
 
Τα λαθραία τσιγάρα και η κλοπή της μοτοσικλέτας
 
Λίγες ώρες νωρίτερα, και πιο συγκεκριμένα χθες το μεσημέρι στο Ηράκλειο, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης Ηρακλείου, συνέλαβαν δύο άτομα, ηλικίας 34 και 39 ετών αντίστοιχα, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν 15 πακέτα τσιγάρων, χωρίς την ταινία του φόρου κατανάλωσης.
 
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου για τα λαθραία τσιγάρα, προέκυψε ότι οι δύο άνδρες, μερικές ημέρες νωρίτερα, και πιο συγκεκριμένα, στις 14 Σεπτεμβρίου, είχαν αρπάξει τη μοτοσικλέτα ενός 65χρονου Ηρακλειώτη.
 
Τα λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν και εστάλησαν επίσης στο Τελωνείο Ηρακλείου, ενώ οι δύο άνδρες που κατηγορούνται και για κλοπή θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ηρακλείου.

Πηγή: cretapost.gr