Τα «μαζεύει» η ΠΓΔΜ για τα ονόματα και τις «μικρές» αλλαγές στο Σύνταγμα

9:10 π.μ. - Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018
09:02 π.μ. - Τετ, 28/10/2018
Image: Τα «μαζεύει» η ΠΓΔΜ για τα ονόματα και τις «μικρές» αλλαγές στο Σύνταγμα

Μετά τις νέες δηλώσεις Ζάεφ

Τα «μαζεύει» η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ μετά τις νέες δηλώσεις του πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ, στο Reuters σύμφωνα με τις οποίες η γειτονική χώρα είναι έτοιμη να προχωρήσει σε «μικρές» αλλαγές του Συντάγματός της. 
 
Ακόμη, διαψεύδει τα λεγόμενα Ζάεφ περί των τεσσάρων ονομάτων που έχει βάλει η σκοπιανή πλευρά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σημειώνοντας πως οι προτάσεις αυτές έχουν κατατεθεί από τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς. 
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, διαψεύδεται «κατηγορηματικά» ότι ο Ζόραν Ζάεφ ανέφερε ότι η χώρα είναι έτοιμη να προχωρήσει σε κάποια αλλαγή του Συντάγματός της. Ο πρωθυπουργός, όπως διευκρινίζεται, έκανε λόγο για κάποια αλλαγή του ονόματος και όχι του Συντάγματος.
 
Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ σημειώνει ότι ο Ζόραν Ζάεφ σε ερώτηση του Reuters απάντησε πως η χώρα «είναι έτοιμη να προχωρήσει σε κάποια αλλαγή του ονόματός της, όμως δεν μπορεί να πάει περαιτέρω, διότι πρόκειται για πολύ δύσκολο ζήτημα».
 
Ακόμη, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ διαψεύδει πως ο Ζόραν Ζάεφ, στην ίδια συνέντευξή του, ανέφερε πως η χώρα του έχει προτείνει τέσσερις επιλογές για τη διευθέτηση της διαφοράς με την Ελλάδα σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της.
 
Στην ανακοίνωσή της σημειώνεται πως η κοινή γνώμη στη χώρα και διεθνώς γνωρίζει ότι πρόκειται για προτάσεις του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς.
 
«Αυτό σημαίνει πως οι προτάσεις αυτές υφίστανται, όπως είπε και ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, όμως δεν πρόκειται για προτάσεις της 'Δημοκρατίας της Μακεδονίας'» αναφέρεται στη σχετική διάψευση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ.
 
 
Πηγή: in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ