Τα μέτρα πρόληψης για τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ Ιεράπετρας

11:16 π.μ. - Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020
11:03 π.μ. - Τετ, 18/16/2020
Image: Τα μέτρα πρόληψης για τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ Ιεράπετρας

Σε ποιες περιπτώσεις γίνονται διακομιδές ασθενών

Στην πρώτη γραμμή ενάντια στον κορωνοϊό βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ. Στο πλαίσιο αυτό και ο τομέας ΕΚΑΒ Ιεράπετρας λαμβάνει προληπτικά μέτρα για την προστασία των εργαζομένων ώστε να είναι σε ετοιμότητα σε μια περίοδο αυξημένων αναγκών ή κρουσμάτων. Ως ΕΚΑΒ δεν δέχονται τηλέφωνα για ασθενείς με συμπτώματα κορωνοϊού και οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται στο νοσοκομείο και τον ΕΟΔΥ ώστε να τους δοθούν οι απαιτούμενες οδηγίες. Ωστόσο κάθε άλλος ασθενής που μεταφέρετε με ασθενοφόρο για οποιαδήποτε άλλη πάθηση αντιμετωπίζεται προληπτικά ως κρούσμα κορωνοϊού γιατί ενδεχομένως να είναι φορέας.

Μετά από κάθε διακίνηση ή μεταφορά ασθενούς γίνεται απολύμανση των ασθενοφόρων και οι εργαζόμενοι λαμβάνουν ατομικά μέτρα προστασίας.

Παράλληλα αναζητήθηκε επιπλέον χώρος ώστε να μοιραστεί το προσωπικό κατά κάποιο τρόπο το προσωπικό για την ασφάλειά τους. Ο χώρος αυτός βρέθηκε με τη βοήθεια και τη στήριξη της τοπικής εκκλησίας , του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλου και του πρωτοσύγκελου π. Αμβρόσιου. Θα είναι κοντά στην Παχειά Άμμο όπου θα είναι εύκολη η πρόσβαση και για το ασθενοφόρο, εξήγησε ο κ. Αγγελάκης.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Αγγελάκη: