Τα προβλήματα των αστυνομικών του Λασιθίου στον Πλακιωτάκη

5:01 μ.μ. - Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016
05:07 μ.μ. - Παρ, 15/01/2016
Image: Τα προβλήματα των αστυνομικών του Λασιθίου στον Πλακιωτάκη

Η τεράστια έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και η άμεση ενίσχυση των Υπηρεσιών με ανθρώπινο δυναμικό συζητήθηκαν στη διάρκεια της συνάντησης αντιπροσωπείας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου με το βουλευτή Λασιθίου Ι. Πλακιωτάκη.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί του Λασιθίου  λόγω της τεράστιας έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού, από την οποία υποφέρουν οι Υπηρεσίες του νομού και η ανάγκη άμεσης ενίσχυσης τους με αστυνομικό προσωπικό και η επερχόμενη αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών και τέθηκε υπ’ όψιν του κ. Πλακιωτάκη, η κάθετη αντίθεση της Ένωσης στο προτεινόμενο σχέδιο, που προβλέπει την συγχώνευση του Τ.Δ.Ν. Αγίου Νικολάου, του Α.Τ. Νεάπολης, του Τ.Α. Ιεράπετρας, του Τ.Τ. Ιεράπετρας, την επάνδρωση του Κ.Α.Ε. Ιεράπετρας που ιδρύεται από το προσωπικό του Τ.Α.Ε. Λασιθίου και την μεταφορά της Διοικητικής Υπαγωγής του Α.Σ. Κουτσουρά από το Α.Τ. Σητείας στο Α.Τ. Ιεράπετρας.

Επίσης συζητήθηκε το πρόβλημα στέγασης των αστυνομικών Υπηρεσιών του Λασιθίου σε όλες τις πόλεις του νομού και ποιες δυνατότητες υπάρχουν για την μεταστέγαση των Υπηρεσιών σε άλλα κτήρια ή την βελτίωση των ήδη υπαρχόντων κτηρίων αλλά και το θέμα των πάρεργων άλλων υπηρεσιών και υπουργείων, που έχουν φορτωθεί στην Ελληνική Αστυνομία και απασχολούν προσωπικό από την πραγματική αστυνόμευση και την προστασία των πολιτών.   

Ο κ. Πλακιωτάκης άκουσε με ενδιαφέρον τα προβλήματα που του τέθηκαν και τις θέσεις τις Ένωσης και δήλωσε την πρόθεση του να βοηθήσει, μεταφέροντας αρμοδίως όλα τα ζητήματα που του τέθηκαν.