Τα ψηφίσματα φορέων για τη σημερινή κινητοποίηση για το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

10:28 π.μ. - Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023
10:12 π.μ. - Πέμ, 14/28/2023
Image: Τα ψηφίσματα φορέων για τη σημερινή κινητοποίηση για το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Δείτε εδώ αναλυτικά

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ της Ανοιχτής Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρας

Η Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας στέκεται στο πλευρό των κατοίκων του Αγίου Νικολάου και των εργαζομένων στο Νοσοκομείο του και στηρίζει την κινητοποίηση της 14ης Δεκεμβρίου για τη διάσωση του Νοσοκομείου της πόλης και του συστήματος Δημόσιας Υγείας.

Απέναντι στη μετωπική επίθεση της κυβέρνησης και την απροκάλυπτη και οργανωμένη επιχείρηση ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ που έχει διαδεχτεί τη μακροχρόνια διάλυση, μόνο ο συντονισμένος, κοινός αγώνας όλων μας μπορεί να έχει αποτέλεσμα. Κανένα νοσοκομείο δεν περισσεύει, αλλά και κανένα δεν θα επιβιώσει αν δεν γίνουμε μια γροθιά.

Τα μπαλώματα με τις μετακινήσεις γιατρών που σπέρνουν τη διχόνοια μεταξύ των νοσοκομείων, τα εντέλλεσθε και οι παρατάσεις συμβάσεων δεν μπορούν πια να καλύψουν την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Το ΕΣΥ καταρρέει.

Μόνο με γενναίες αυξήσεις του προϋπολογισμού για την υγεία και των μισθών των υγειονομικών, μόνο με άμεσους μαζικούς διορισμούς και μονιμοποίηση των συμβασιούχων μπορεί να αναταχθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Γι αυτό απαιτούμε

Κατάργηση των εκτρωματικών νόμων που διαλύουν το ΕΣΥ.

Αύξηση του προϋπολογισμού για την υγεία ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες.

Άμεσες μόνιμες προσλήψεις όλου του αναγκαίου ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού και άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Πλήρη και πλήρως στελεχωμένα Δημόσια και Δωρεάν νοσοκομεία παντού, ικανά να καλύπτουν τις ανάγκες των πληθυσμών που εξυπηρετούν, με αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς και μισθούς για τους εργαζόμενους σε αυτά.

Κατάργηση των ενιαίων διοικήσεων που ευνοούν τη συρρίκνωση όλων των δομών. Αυτοδιοίκηση των νοσοκομειακών μονάδων.

---------------------------------------------------------------------------

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. του ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου στην συνεδρίαση του την Τρίτη 12/12/2023 αποφάσισε την σύνταξη ψηφίσματος και:

Εκφράζει την έντονη αγανάκτηση και ανησυχία του για την συνεχιζόμενη αδιαφορία και αδυναμία της Πολιτείας να στηρίξει τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, το οποίο βρίσκεται στην πιο δύσκολη στιγμή της ιστορίας του και ν’ αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα διαρκώς διογκούμενα προβλήματά του.

Στηρίζει την κινητοποίηση της 14ης Δεκεμβρίου 2023 και συντάσσεται με τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων που εκφράζουν ολόκληρη την τοπική κοινωνία.

Επισημαίνει:

1. Ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Λασιθίου αναγνωρίζοντας ότι η υγεία αποτελεί ένα από τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου στηρίζει διαχρονικά κάθε κινητοποίηση, δράση και προσπάθεια που σκοπό έχει την ενίσχυση της δημόσιας δωρεάν υγείας και την παροχή αποτελεσματικών υπηρεσιών υγείας σε όλους τους πολίτες.

2. Ότι η διαρκής υποβάθμιση και υπολειτουργία του Νοσοκομείου με άμεσους ή έμμεσους περιορισμούς στη λειτουργία του, έχει σοβαρότατες συνέπειες στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και δημιουργεί επισφαλείς συνθήκες στην αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας - ιατρικής διάγνωσης και περίθαλψης - των πολιτών, από την φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές των οποίων αντλούνται οι δαπάνες λειτουργίας του.

Καλεί την Πολιτεία να προβεί άμεσα στην πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, όπως και όλων των Νοσοκομείων του νομού, με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό, μόνιμο προσωπικό και με την εξασφάλιση κατάλληλων συνθηκών εργασίας, με κίνητρα και μισθολογικές απολαβές ώστε το προσωπικό αυτό να μην οδηγείται σε παραίτηση.

Η Πρόεδρος 

Σοφία Τσαγκαράκη

Η Γεν. Γραμματέας

Χρυσάνθη Φαρσάρη

---------------------------------------------------------------------------

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ του Συλλόγου των φίλων της φιλαρμονικής Αγίου Νικολάου

Το Δ.Σ των μελων του Συλλόγου των φίλων της φιλαρμονικής Αγίου Νικολάου τάσσεται στο πλευρό, των συλλόγων, φορέων και των κατοίκων της περιοχής, στηρίζει την συγκέντρωση διαμαρτυρίας και θα συμμετέχει σε αυτή.

Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023 στις 11 π.μ. όλοι στην πλατεία της πόλης για την υπεράσπιση της δημόσιας, δωρεάν υγείας και του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου

Η αντιμετώπιση των ζητημάτων υγείας από την πολιτεία κρίνεται πρόχειρη και ανεπαρκής.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ

Γιώργος Δρακωνάκης

Και τα μέλη