Τα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης στο πρόγραμμα LIFE F4F – Τροφή από Τρόφιμα

7:37 π.μ. - Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020
07:06 π.μ. - Τρί, 30/37/2020
Image: Τα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης στο πρόγραμμα LIFE F4F – Τροφή από Τρόφιμα

Τα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης στηρίζουν την κυκλική οικονομία

Σε ένα ακόμα πρόγραμμα κυκλικής οικονομίας, το LIFE F4F – Τροφή από Τρόφιμα που αποσκοπεί στην μετατροπή των τροφικών υπολειμμάτων σε ζωοτροφές, συμμετέχουν από φέτος τα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης.

hxonews

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, πιλοτικό πρόγραμμα που υλοποιείται στο Ηράκλειο από τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.) , με τη συνεργασία του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων), του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου (Τμήμα Γεωγραφίας), του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών) και του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Βερολίνου (Freie Universität Berlin – Κτηνιατρική Σχολή). Στόχος του προγράμματος, είναι η ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης διεργασίας παραγωγής ζωοτροφών από τα υπολείμματα τροφίμων σούπερ μάρκετ και χώρων μαζικής εστίασης που εφαρμόζουν σύστημα διαλογής στην πηγή.

hxonews

«Η εταιρεία Χαλκιαδάκης Α.Ε., πρωτοπόρος στον τομέα της διαλογής στην πηγή με πολλές επιτυχημένες δράσεις στο ενεργητικό της, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην εδραίωση συνθηκών κυκλικής οικονομίας στην Κρήτη» ανέφερε ο εκπρόσωπος των super markets Χαλκιαδάκης στο έργο, μηχανικός Γιώργος Κουζούκας. «Η προστασία του περιβάλλοντος άλλωστε, η εξοικονόμηση πόρων και η βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του τόπου μας, είναι κοινή υπόθεση. Με χαρά λοιπόν συμμετέχουμε σε αυτή την τόσο αξιόλογη προσπάθεια της Αυτοδιοίκησης, των Ελληνικών και ξένων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Με την παρούσα δράση επιτυγχάνουμε την συνολική αξιοποίηση των φυτικών υπολειμμάτων από τα μανάβικα των καταστημάτων που συμμετέχουν, τον μηδενισμό του όγκου των απορριμμάτων που κατέληγαν σε κάδους απορριμμάτων, τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εταιρείας μας και την ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας και της μεθόδου «Διαλογής στην πηγή».

hxonews