Ταϊβάν / Σεισμός άνω των 7 Ρίχτερ συντάραξε τη νήσο – Κτίρια κατέρρευσαν

8:13 π.μ. - Τετάρτη, 3 Απριλίου 2024
08:04 π.μ. - Τετ, 03/13/2024
Image: Ταϊβάν / Σεισμός άνω των 7 Ρίχτερ συντάραξε τη νήσο – Κτίρια κατέρρευσαν

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 4 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες - Ήρθησαν οι προειδοποιήσεις για τσουνάμι σε Ταϊβάν, Ιαπωνία και Φιλιππίνες

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του πολύ ισχυρού σεισμού που έπληξε το πρωί την Ταϊβάν, σύμφωνα με νεότερο —ακόμη προκαταρκτικό— απολογισμό που δημοσιοποίησε η κυβέρνηση της νήσου.

Ο υποθαλάσσιος σεισμός σημειώθηκε στις 07:58 (τοπική ώρα· 02:58 ώρα Ελλάδας) σε βάθος 15,5 χλμ., σε τοποθεσία κοντά στις ανατολικές ακτές της Ταϊβάν, σύμφωνα με τη μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία της νήσου. Ήταν ισχύος μεγαλύτερης των 7 βαθμών και χαρακτηρίζεται ο ισχυρότερος που έχει πλήξει τη νήσο τα τελευταία 25 χρόνια.

Πλάνα που μεταδίδουν τηλεοπτικά δίκτυα της Ταϊβάν εικονίζουν κτίρια που πήραν επικίνδυνη κλίση, ειδικά στην αραιοκατοικημένη κομητεία Χουάλιεν, στο ανατολικό τμήμα της χώρας. «Δυο κτίρια κατέρρευσαν (...) μπορεί να υπάρχουν παγιδευμένοι», δήλωνε νωρίτερα εκπρόσωπος του πυροσβεστικού σώματος της Χουάλιεν.