Ταλαιπωρία για νοικοκυριά στο Κάτω Χωριό που έμειναν χωρίς νερό μέσα στον 15Αύγουστο

11:00 π.μ. - Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022
11:08 π.μ. - Τρί, 16/00/2022
Image: Ταλαιπωρία για  νοικοκυριά  στο Κάτω Χωριό που έμειναν χωρίς νερό μέσα στον 15Αύγουστο

Μέχρι την Τετάρτη η αποκατάσταση της ζημιάς και συστάσεις για συνετή κατανάλωση από τον αντιδήμαρχο Κ. Αστροπεκάκη

Η  βλάβη στο μοτέρ γεώτρησης στο Κάτω Χωριό Ιεράπετρας άφησε νοικοκυριά και επιχειρήσεις  χωρίς νερό τις ημέρες του 15Αύγουστου. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κ. Κώστα Αστροπεκάκη που μίλησε στον Ηχώ 99,8 το πρόβλημα ήταν εντονότερο σε όσους βρίσκονται σε μεγαλύτερο υψόμετρο και δεν είχαν ντεπόζιτο. 

Η ζημιά προέκυψε σε μοτέρ γεώτρησης που καλύπτει τις ανάγκες στο  Κάτω και το  Πάνω Χωριό αλλά και στην Επισκοπή. Αντιλαμβανόμαστε την ταλαιπωρία των κατοίκων και των επισκεπτών. Ως υπηρεσία από την πρώτη στιγμή που έγινε η ζημιά προσπαθήσαμε ώστε οι περιοχές να τροφοδοτούνται κατά διαστήματα με  νερό. Έχει παραγγελθεί το ανταλλακτικό και εκτιμάται ότι μέχρι αύριο το μεσημέρι θα έχει αποκατασταθεί η βλάβη. Ως τότε συστήνουμε στους καταναλωτές συνετή και όχι άσκοπη κατανάλωση νερού, ανέφερε ο αντιδήμαρχος.

Τέλος κάλεσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί στο τι πετούν στις αποχετεύσεις έτσι ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του βιολογικού. 

Η ανακοίνωση από την Υπηρεσία Ύδρευσης Άρδευσης Αποχέτευσης:

Σας ενημερώνουμε ότι θα υπάρξουν προβλήματα στην υδροδότηση στην Τ.Κ. Κάτω Χωριού λόγω βλάβης στην κεντρική γεώτρηση ύδρευσης. Η υπηρεσία και ο εργολάβος που επισκευάζει την γεώτρηση εργάζονται για την άμεση επισκευή της.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι για την ορθή χρήση του νερού.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Ο Αντιδήμαρχος

Κωστής Αστροπεκάκης