ΤΕΙ Ιεράπετρας: Εκατομμύρια για να φτιαχτεί και τώρα ερημώνει

10:07 π.μ. - Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017
10:01 π.μ. - Τρί, 03/07/2017
Image: ΤΕΙ Ιεράπετρας: Εκατομμύρια για να φτιαχτεί και τώρα ερημώνει

Του Μάριου Διονέλλη

Σκηνικό εγκατάλειψης επικρατεί στο ΤΕΙ Ιεράπετρας τρία χρόνια μετά την αρχική του εξαίρεση από το μηχανογραφικό δελτίο των πανελληνίων εξετάσεων. To ekriti βρέθηκε στους χώρους του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης, οι οποίοι κυριολεκτικά αραχνιάζουν αν και θα μπορούσαν να εγγυηθούν την παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης.
 
Αίθουσες πολυμέσων, εργαστήρια ηλεκτρονικών υπολογιστών, πλήρης βιβλιοθήκη με εκατοντάδες τίτλους γύρω από τα θέματα marketing και διαφήμισης, αίθουσες διδασκαλίας και εκδηλώσεων, μικρό εστιατόρια και αίθριο για τους φοιτητές καθώς και δεκάδες γραφεία και βοηθητικοί χώροι περιμένουν μάταια να αποκτήσουν ξανά ζωή.
 
Στο κτίριο παραμένει μόνο η μία υπάλληλος της Γραμματείας και ένας φύλακας οι οποίοι φροντίζουν τουλάχιστον να παραμένει ανοιχτός στο τυπικό ωράριο λειτουργίας ενώ εδώ και καιρό δεν εμφανίζονται φοιτητές ή καθηγητές. Αν και τυπικά παραμένουν εγγεγραμμένοι 286 φοιτητές κανέναν από αυτούς δεν εμφανίζεται πια εδώ. Ακόμα και οι καθηγητές πήραν μετάθεση για τον Άγιο Νικόλαο ενώ το κτίριο της Ιεράπετρας χρησιμοποιείται μόνο δύο φορές το χρόνο για τις εξετάσεις αλλά και για την παρουσίαση των πτυχιακών εργασιών όσων αποφοιτούν.
 
Το κτίριο επισκεφτήκαμε στο πλαίσιο του ρεπορτάζ μαζί με την αντιδήμαρχο Ιεράπετρας Χρύσα Χατζημαρκάκη και τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιώργο Προϊστάκη οι οποίοι τόνισαν την αποφασιστικότητα όλου του δημοτικού Συμβουλίου να επιμείνει στις παραιτήσεις του και να συνεχίσει με ακόμα δυναμικότερες κινητοποιήσεις αν δεν ενταχθεί από φέτος το Τμήμα στο μηχανογραφικό ώστε να αρχίσει αν δέχεται και πάλι φοιτητές.  



 






φώτο: Γ. Προϊστάκης