Τέλη κυκλοφορίας 2021: Η αναπόφευκτη αλλά «μη ανακοινώσιμη» παράταση

9:50 π.μ. - Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2020
09:11 π.μ. - Σάβ, 14/50/2020
Image: Τέλη κυκλοφορίας 2021: Η αναπόφευκτη αλλά «μη ανακοινώσιμη» παράταση

Για πρώτη φορά με την ανάρτηση τους είναι ορατή η ανακοίνωση για παράταση στα τέλη κυκλοφορίας 2021 και την πληρωμή τους

Χθές αναρτήθηκαν στο TAXISnet και οι υπόχρεοι μπορούν να προχωρήσουν σε εκτύπωση τους

Τα τέλη κυκλοφορίας 2021 μπορούν να βρουν από χθες το απόγευμα στο Taxisnet οι ιδιοκτήτες οχημάτων. Το φετινό ειδοποιητήριο για τα τέλη, περιλαμβάνει και έναν QR Code για εύκολη πληρωμή.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας λόγω των νέων δεδομένων που έχει δημιουργήσει το δεύτερο καθολικό lockdown.

Η παράταση στα τέλη κυκλοφορίας 2021 είναι πιο νωρίς ορατή από ποτέ, λόγω της πανδημίας κα την εξελισσόμενη παύση της οικονομίας λόγω της καραντίνας. Κανείς όμως από το οικονομικό επιτελείο δεν θα μίλαγε με την ανάρτηση τους στο σύστημα της ΑΑΔΕ για παράταση. Ο λόγος ένας, διότι θα σταματήσουν οι υπόχρεοι που δεν πληρώνουν την τελευταία στιγμή. Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξει μικρή παράταση για μετά τις 31/12/2020 αφού η εξέλιξη και η διάρκεια της καραντίνας φαίνεται να μην αφήνει περιθώριο στο οικονομικό επιτελείο.

Εκτυπωση και πληρωμή με τρείς κινήσεις

hxonews

Με τρεις κινήσεις μπορούν όλοι οι πολίτες να εκτυπώσουν τα τέλη κυκλοφορίας. Ειδικότερα και σύμφωνα με την ΑΑΔΕ το φετινό ειδοποιητήριο, περιλαμβάνει έναν QR Code και σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη, μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.

Επίσης μπορείτε να τα πληρώσετε μέσω web banking, που από φέτος πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF, για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία.

Συυγκεκριμένα: Στο site της ΑΑΔΕ, www.aade.gr, επιλέγετε:

ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΤΟ myTAXISNET:

Πολίτες - οχήματα -τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet ή

Επιχειρήσεις - φορολογικές υπηρεσίες - οχήματα - τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet

ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΤΟ myTAXISNET:

Πολίτες - οχήματα - τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet

Επιχειρήσεις - φορολογικές υπηρεσίες - οχήματα - τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet

dikaiologitika.gr