Τελικά... επιτρέπονται γάμοι και βαπτίσεις μέχρι 50 άτομα στο νομό Ηρακλείου

1:53 μ.μ. - Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2020
01:09 μ.μ. - Τρί, 01/53/2020
Image: Τελικά... επιτρέπονται γάμοι και βαπτίσεις μέχρι 50 άτομα στο νομό Ηρακλείου

Δια στόματος Νίκου Χαρδαλιά ήρθε η διαβεβαίωση, ότι γάμοι, βαπτίσεις και λοιπές κοινωνικές εκδηλώσεις, επιτρέπονται στο Νομό Ηρακλείου, έως 50 άτομα

Δια στόματος Νίκου Χαρδαλιά ήρθε η διαβεβαίωση, ότι γάμοι, βαπτίσεις και λοιπές κοινωνικές εκδηλώσεις, επιτρέπονται στο Νομό Ηρακλείου, έως 50 άτομα, παρά τα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες και ισχύουν έως τις 15/9!

Η αναταραχή στους κόλπους των επιχειρηματιών αλλά και των ζευγαριών που ήθελαν να παντρευτούν ή να βαπτίσουν τα παιδιά τους, ήταν εύλογη με την ανακοίνωση των μέτρων χθες από το Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας τα οποία προβλέπουν:

* Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κ.λπ.

* Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

* Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α' βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

* Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Οπως βλέπετε δεν γίνεται καμία αναφορά σε οργανωμένες κοινωνικές εκδηλώσεις, οπότε το όριο των 9 ατόμων οδηγεί στη σκέψη ότι γάμοι και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις, ουσιαστικά... απαγορεύονται.

Το Ράδιο Κρήτη και το ekriti επικοινώνησαν με τον Υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος δήλωσε κατηγορηματικά ότι τέτοιου είδους κοινωνικές εκδηλώσεις επιτρέπονται σε όλο το νομό Ηρακλείου, με το όριο όμως των 50 ατόμων.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι αναμένονται διευκρινιστικές εγκύκλιοι.

Υπενθυμίζουμε ότι σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπου δεν υπάρχει μεγάλος αριθμός κρουσμάτων, το όριο είναι 100 άτομα.