Τέλος καντίνες και ομπρέλες για 2 χρόνια στη Χρυσή

12:12 μ.μ. - Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
12:06 μ.μ. - Τρί, 02/12/2020
Image: Τέλος καντίνες και ομπρέλες για 2 χρόνια στη Χρυσή

Η αντιδήμαρχος Χ. Χατζημαρκάκη στον Ηχώ 99,8 για τις αρμοδιότητες του Δήμου στη Χρυσή

Για το θέμα της ανάπτυξης ομπρελοκαθισμάτων στη νήσο Χρυσή μιλά στον Ηχώ 99,8 η αντιδήμαρχος κα Χρύσα Χατζημαρκάκη με αφορμή ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε στα μέσα Μαΐου που απαγορεύει την ανάπτυξή τους σε πολυσύχναστες παραλίες του νησιού στις θέσεις «Πελεγκρίνα» και «Βουγιού το Μάτι».

Σύμφωνα με όσα είπε η αντιδήμαρχος , οι αρμοδιότητες του Δήμου Ιεράπετρας στη Χρυσή είναι συγκεκριμένες και έχουν να κάνουν κυρίως με την καθαριότητα. Μέχρι το 2017 με ΦΕΚ παραχωρούνταν οι παραλίες στον Δήμο και το δικαίωμα μίσθωσης καντινών ή παραλιών.Από το 2017 και μετά, ο δήμος δεν εμπλέκεται στο θέμα μίσθωσης καντινών ή παραλιών για ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων. Η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά από την Κτηματική Υπηρεσία. Σε περίπτωση μίσθωσης ο Δήμος εισπράττει ένα μικρό ποσοστό από το μίσθιο.

Το προηγούμενο διάστημα βγήκε αρχικά ένα ΦΕΚ που παραχωρούσε τις παραλίες στον Δήμο εκτός από αυτές στο νησί. Στην πορεία εκδόθηκε μια ακόμη απόφαση για μη εκμίσθωση παραλιών και καντινών στη Χρυσή, εξήγησε η κα Χατζημαρκάκη. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ την απόφαση).

Είπε ακόμη ότι στην αρμοδιότητα του δήμου είναι το δύσκολο κομμάτι των απορριμμάτων. Αυτά που εισπράττονται από τις μισθώσεις, εάν γίνουν, ή από τους επισκέπτες οι οποίοι δίνουν 1 ευρώ, διατίθενται για την καθαριότητα ή για μικρές παρεμβάσεις, ράμπες, κάδους κλπ. Είμαστε δηλαδή στο όριο να βγει η ανταποδοτικοτητα, ανέφερε η αντιδήμαρχος.

hxonews

-

hxonews Απόσπασμα από τους πίνακες όπου γίνεται αναφορά στην Ιεράπετρα και τη νήσο Χρυσή
Απόσπασμα από τους πίνακες όπου γίνεται αναφορά στην Ιεράπετρα και τη νήσο Χρυσή

-

Ακούστε εδώ αναλυτικά: