Τέμπη: Άρση της ασυλίας Καραμανλή και Σπίρτζη ζητούν γονείς των θυμάτων

10:08 π.μ. - Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024
10:03 π.μ. - Τετ, 20/08/2024
Image: Τέμπη: Άρση της ασυλίας Καραμανλή και Σπίρτζη ζητούν γονείς των θυμάτων

Αίτημα κατέθεσαν στο προεδρείο της Βουλής η Μαρία Καρυστιανού και ο Παύλος Ασλανίδης, που έχασαν τα παιδιά τους στο σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη

Την άρση ασυλίας των Κώστα Καραμανλή και Χρήστου Σπίρτζη, πρώην υπουργών Υποδομών και Μεταφορών, ζητούν με αίτημα που κατέθεσαν στο προεδρείο της Βουλής η Μαρία Καρυστιανού και ο Παύλος Ασλανίδης, που έχασαν τα παιδιά τους στο σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη.

Το αίτημα υπεβλήθη με βάση το πόρισμα της ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τη σύμβαση 717 και το νομικό επιχείρημα πως το Ενωσιακό Δίκαιο υπερτερεί ακόμα και του συντάγματος.

Στο αίτημα που υπογράφει η πληρεξούσια δικηγόρος Ελεονώρα Γεωργίου σημειώνεται ότι το Ενωσιακό Δίκαιο υπερτερεί του Συντάγματος και ως εκ τούτου πρέπει «να καταστεί αυτοδικαίως ανεφάρμοστη η διάταξη του άρθρου 86 του Συντάγματος».

«Συμφωνώ και επαυξάνω» δήλωσε στο Documento ο Χρήστος Σπίρτζης για το αίτημα που αφορά τον ίδιο και τον Κ. Καραμανλή.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα θα γίνει συζήτηση στη Βουλή για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής, που απηχεί της θέσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Στη συζήτηση, πάντως, δεν θα είναι παρών ο πρωθυπουργός.

hxonews

Οι κύριοι Σπίρτζης και Καραμανλής

patris.gr