Τη Δευτέρα ξεκινά ο εμβολιασμός για άτομα άνω των 85 ετών

9:35 π.μ. - Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2021
09:01 π.μ. - Παρ, 08/35/2021
Image: Τη Δευτέρα ξεκινά ο εμβολιασμός για άτομα άνω των 85 ετών

Όπως ανακοίνωσε στον ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου θα αρχίσουν να εμβολιάζονται τα άτομα που είναι πάνω από 85 ετών

«Όσοι για κάποιον λόγο είτε έχουν αλλάξει διεύθυνση είτε δεν μπορούν την ώρα του ραντεβού, πάνε στο φαρμακείο, στο ΚΕΠ ή στην άυλη και αλλάζουν την ώρα ή το Εμβολιαστικό Κέντρο» ανέφερε ο κ. Γεωργαντάς..

Οι άνω των 85 ετών, οι οποίοι είναι γραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα σύμφωνα με τον υφυπουργό, καθώς θα λάβουν SMS και μόνο αν συντρέχει κάποιος από τους παραπάνω λόγους θα αλλάξουν το ραντεβού τους.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα εμφανιστούν στην ώρα και το σημείο που θα τους υποδειχθεί μέσω του μηνύματος.

Η ηλικιακή ομάδα των άνω των 85, υπολογίζεται σε περίπου 100.000 και θα ακολουθήσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων. Όταν ανακοινωθεί η έναρξη του εμβολιασμού για τις ευπαθείς ομάδες, τότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για το εμβόλιο και η αποστολή των SMS 13034.

O κ. Γεωργαντάς τόνισε ακόμη ότι είναι σε λειτουργία και πλατφόρμα για τεστ κορωνοϊού σε εκπαιδευτικούς. «Σε περίπου ένα 24ωρο κλείνεται το ραντεβού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

dikaiologitika.gr