Θ. Καλαντζάκης : Έρχεται έλεγχος των υδάτων, με τηλεμετρία

1:15 μ.μ. - Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016
01:11 μ.μ. - Δευ, 14/15/2016
Image: Θ. Καλαντζάκης : Έρχεται έλεγχος των υδάτων, με τηλεμετρία

Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης στον ΗΧΩ (ηχητικό)

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης ο Δήμαρχος κ. Θεοδόσης Καλαντζάκη μίλησε στον ΗΧΩ και  τη δημοσιογράφο κα Μαρία  Τσαγκαράκη για την αποψίλωση υπηρεσιών, το ΤΕΙ , το προσφυγικό , τα έργα στον Δήμο. 
Ειδικότερα ο Δήμαρχος  ανέφερε ότι επί των ημερών τους ως δημοτική αρχή δεν χάθηκε καμία δημόσια υπηρεσία, υποστηρίζοντας μάλιστα για μια ακόμη φορά  την αναγκαιότητα ύπαρξής τους στο Δήμο κάνοντας  μεταξύ άλλων αναφορά στην Αστυνομία , τη ΔΕΗ , το ΙΚΑ επισημαίνοντας ότι όχι μόνο δεν πρέπει να κλείσουν υπηρεσίες αλλά να ενδυναμωθούν και να στελεχωθούν με επιπλέον προσωπικό. 
Για το ΤΕΙ είπε ότι είναι ένα ζήτημα που τους απασχολεί , από το Υπουργείο υπήρχαν δεσμεύσεις για επαναλειτουργία του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης όμως οι συνεχόμενες εναλλαγές προσώπων αποτελεί ένα εμπόδιο στην προσπάθεια που γίνεται και τώρα μετά τον νέο ανασχηματισμό θα πρέπει να κλείσουν νέο ραντεβού ώστε μαζί με την Επιτροπή Στήριξης του ΤΕΙ να συναντήσουν και να ενημερώσουν τη νέα ηγεσία.
 Σε ότι αφορά το προσφυγικό ο κ. Καλαντζάκης τόνισε ότι ο Δήμος δεν μπορεί να γίνει << μεσιτικό γραφείο >> που θα βγάζει αγγελίες και θα αναζητά σπίτια ή ξενοδοχεία.  Ωστόσο όμως είναι υπόθεση του κάθε ιδιώτη εάν θέλει να ενοικιάσει  την  οικία ΄, το ξενοδοχείου . Τίθενται όμως μια σειρά ερωτημάτων όπως τι θα γίνει σε περίπτωση που δεν πληρωθούν οι ιδιώτες, Εξέφρασε την αντίθεση στη δημιουργία ανοιχτών κέντρων φιλοξενίας  τονίζοντας για μι ακόμη φορά ότι είναι απαραίτητη η στελέχωση της αστυνομίας. Υποστήριξε  τη δημιουργία νέου φορέα με επιμέρους υπηρεσίες σε όλους τους νομούς  που θα αναλάβει να διαχειριστεί το θέμα από τη φιλοξενία, μέχρι την ασφάλεια, την συνεννόηση με τους ιδιώτες που θα θελήσουν να ενοικιάσουν τα ακίνητά τους κλπ. 
Σχετικά με μελέτες που έχουν την ωριμότητα για να ενταχθούν σε κάποιο πρόγραμμα είπε ότι στο στάδιο αξιολόγησης βρίσκεται η μελέτη Τηλεμετρίας που αφορά στη διαχείριση υδάτων στην ύδρευση ( έλεγχο σε γεωτρήσεις , δίκτυα , δεξαμενών  έλεγχο δεδομένων κλπ). Επίσης η μελέτη για τη δια μόρφωση του οικοπέδου Μίνως. 
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε ακόμη και σε άλλα θέματα όπως τη διαχείριση των απορριμμάτων , μελέτες που  είχαν φτάσει ως ένα σημείο  και βρίσκονταν επί χρόνια  σε συρτάρια και δεν προωθήθηκαν , για το ότι όταν ανέλαβαν δεν βρήκαν ώριμες μελέτες για να τις προωθήσουν προς χρηματοδότηση. Μίλησε ακόμη για τα έργα στην ύδρευση και την άρδευση που έχει ανάγκη περιοχή.  Τόνισε ότι για  πολλά θέματα   όπως πχ έργα, ΤΕΙ , παραμονή και ενίσχυση υπηρεσιών χρειάζεται  πολιτική βούληση για να γίνουν, κυβερνητικοί παράγοντες έχουν δώσει υποσχέσεις που θα πρέπει να υλοποιήσουν και τέλος σημείωσε οτι υπάρχει καλή σχέση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη και αυτό θα φανεί στο μέλλον.