Θ. Καλαντζάκης: Απαράδεκτη απάντηση Αποστόλου στη Βουλή για τους πληγέντες της Ιεράπετρας

12:25 μ.μ. - Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2018
12:09 μ.μ. - Κυρ, 02/25/2018
Image: Θ. Καλαντζάκης: Απαράδεκτη απάντηση Αποστόλου στη Βουλή για τους πληγέντες της Ιεράπετρας

Θα κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις μας εάν δεν δοθούν αποζημιώσεις

Ως απαράδεκτα  χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης τα όσα είπε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη Βουλή απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή κ. Εμμ. Συντυχάκη σύμφωνα με την οποία αποζημιώσεις  για τις ζημιές από την ανεμοθύελλα που έπληξε την Ιεράπετρα στα τέλη του Γενάρη δικαιούνται να λάβουν μόνο όσοι είναι ασφαλισμένοι στον ΕΛΓΑ.
 
Σε δηλώσεις του στον Ηχώ fm 99,8 ο Δήμαρχος με αφορμή και τη συνάντηση που είχε με τον πρώην Βουλευτή Λασιθίου κ. Κων/νο Δερμιτζάκη ανέφερε πως ο  Υπουργός  και ο κυβερνητικός Βουλευτής στο Νομό κ. Εμμ. Θραψανιώτης  θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μετά από δυο πυρκαγιές και μια ανεμοθύελλα που έπληξαν την Ιεράπετρα,  οι τόνοι θα ανέβουν το επόμενο διάστημα μετά και την ολοκλήρωση της καταγραφής η οποία παρατείνεται. Όπως δόθηκαν χρήματα σε άλλες πληγέντες περιοχές όπως  Μάνδρα, Χίο και αλλού το ίδιο θα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση και για την Ιεράπετρα.  Σε μια  Ιεράπετρα η οποία  κινδυνεύει να μείνει χωρίς νερό άρδευσης , στην οποία  έχουν δοθεί  υποσχέσεις  ένταξης της   προσαγωγού  διώρυγας  έργο για το οποίο δεν έχει γίνει ακόμη τίποτα, με καταστροφές από φωτιές και ανεμοθύελλα, μια περιοχή  αγροτική που η οικονομία και επιβίωση του κόσμου εξαρτώνται  από τα θερμοκήπια και τις καλλιέργειες , δεν μπορεί να βγαίνει ο Υπουργός και να λέει ότι δεν θα πάρουν χρήματα οι πληγέντες. Απέναντι σε αυτές τις δηλώσεις και εάν δεν αποζημιωθούν οι πληγέντες και δεν ενταχθεί και χρηματοδοτηθεί  ,τουλάχιστον,   η προσαγωγός διώρυγα ,  θα αντιδράσουμε δυναμικά και θα κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις ακόμη και με κινητοποιήσεις και επισκέψεις στο Υπουργείο.
 
Το θέμα συζητήσαμε και με τον Περιφερειάρχη κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου στην Περιφέρεια όπου ο κ. Αρναουτάκης εξέφρασε την στήριξή του, το δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας επίσης έχει εκφραστεί και έχει πάρει αποφάσεις,  περιμένουμε και από την κυβέρνηση να σταθεί δίπλα μας, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα ο Δήμαρχος.