Τη στήριξή του στον Κασσελάκη εκφράζει ο Μ. Καλαϊτζάκης για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

9:37 π.μ. - Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου 2023
09:09 π.μ. - Τρί, 05/37/2023
Image: Τη στήριξή του στον Κασσελάκη εκφράζει ο Μ. Καλαϊτζάκης  για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Στις περιφερειακές εκλογές στηρίζει Σπ. Δανέλλη και στον Δήμο Ιεράπετρας την υποψηφιότητα Γ. Γουλιδάκη

Αναφορικά με τις διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη για τις εκλογές ανάδειξης νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο υποψήφιος Βουλευτής στον νομό Λασιθίου κ. Μάνος Καλαϊτζάκης, δικηγόρος, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Έκανε αναφορά στο Διαρκές συνέδριο αλλά και την πορεία προς τις εσωκομματικές εκλογές, με υποψήφιους για την ηγεσία του κόμματος, τους, Έφη Αχτσιόγλου, Στέφανο Κασσελάκη, Νίκο Παππά, Στέφανο Τζουμάκα, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Τόνισε καταρχάς ότι, πριν τις εκλογές έπρεπε να είχε γίνει ένα συνέδριο με τη συμμετοχή όλων των νέων μελών, για τα αίτια της εκλογικής ήττας και να τεθούν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Θα ακολουθήσει βέβαια συνέδριο μετά την εκλογή του νέου προέδρου και ευελπιστούμε ότι εκεί θα τεθούν τα παραπάνω. Από το διαρκές συνέδριο που έγινε πριν λίγες ημέρες προέκυψαν δυο προσεγγίσεις για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ. Από τη μια ένα κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία και τα μέλη του και από την άλλη ένα κόμμα με ασφάλεια και κλειστές τις δομές του. Θεωρώ ότι ο κ. Κασσελάκης έχει τα εχέγγυα να οδηγηθούμε στο νέο κόμμα που έχει ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη του και η κοινωνία, τόνισε ο κ. Καλαϊτζάκης.

Διαδικαστικά είπε ότι οι κάλπες θα στηθούν την επόμενη Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου και εφόσον υπάρξει δεύτερος γύρος αυτός θα γίνει στις 16 Σεπτεμβρίου. Στην Ιεράπετρα οι κάλπες θα στηθούν στα γραφεία του κόμματος στην κεντρική πλατεία της πόλης. Αντίστοιχα στις άλλες πόλεις του νομού. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα εγγεγραμμένα μέλη και όσοι εγγραφούν μέχρι και την ημέρα των εκλογών και είναι 15 ετών και άνω, με την καταβολή 2 ευρώ. Οι εκλογές θα ξεκινήσουν από τις 8.00 το πρωί και θα διαρκέσουν μέχρι τις 20.00.

Σε ότι αφορά στις εκλογές την αυτοδιοίκηση είπε ότι στηρίζουν την υποψηφιότητα του Σπύρου Δανέλλη και σε ότι αφορά στον Δήμο Ιεράπετρας την υποψηφιότητα του Γ. Γουλιδάκη.