Θα κάνει το γύρο της Κρήτης με κανό για να βοηθήσει την έρευνα του αλτσχάιμερ!

1:31 μ.μ. - Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2016
01:08 μ.μ. - Παρ, 19/31/2016
Image: Θα κάνει το γύρο της Κρήτης με κανό για να βοηθήσει την έρευνα του αλτσχάιμερ!

Είχε κάνει ανάλογο εγχείρημα για τον παιδικό καρκίνο

Το γύρο της Κρήτης με κανό θα κάνει ένας 71χρονος Αμερικανός ζωγράφος και επιχειρηματίας ιδιοκτήτης γκαλερί, με στόχο να συγκεντρώσει χρήματα για την έρευνα και την αντιμετώπιση της νόσου Αλτσχάιμερ. Ο  Μπομπ Ντάνον σχεδιάζει να βρίσκεται στην Κρήτη την ερχόμενη εβδομάδα και να ξεκινήσει το ταξίδι του από τα Μάταλα στις 25 Αυγούστου ώστε, κάνοντας κουπί 7-8 ώρες τη μέρα, να κάνει το γύρο του νησιού μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου.
Το εγχείρημα δεν το επιχειρεί πρώτη φορά. Το είχε κάνει για πρώτη φορά πριν 9 χρόνια, το 2007, όταν κωπηλάτησε στην Αμερική στη μνήμη ενός 13χρονου κοριτσιού που είχε πεθάνει ένα χρόνο νωρίτερα από καρκίνο στον εγκέφαλο. Τα έσοδα από την προσπάθειά του δόθηκαν στο νοσοκομείο Μεμόριαλ για την έρευνα του παιδικού καρκίνου.



Το 2014 έκανε κάτι ανάλογο, επίσης στην Κρήτη, για την έρευνα του Αλτσχάιμερ, προς τιμή ενός φίλου του πάσχει από τη νόσο. Δε συγκέντρωσε όμως όσα υπολόγιζε και θέλει να ολοκληρώσει το στόχο του.



Ο 71χρονος, που είναι ζωγράφος και ιδιοκτήτης γκαλερί, αφού έχει ταξιδέψει και άλλη φορά με τον ίδιο τρόπο στο νησί, κατά τις διακοπές του αλλά και το προηγούμενο εγχείρημά του, γνωρίζει τη θάλασσα γύρω από την Κρήτη. Γνωρίζει ότι δεν υπάρχουν παλίρροιες, αλλά συχνά φυσούν ισχυροί άνεμοι.
Το ταξίδι θα ξεκινήσει από τα Μάταλα με κατεύθυνση προς όλη τη νότια παραλία και στη συνέχεια σχεδιάζει να περάσει από τη βορειοανατολική ακτή του Λασιθίου και να κατευθυνθεί στη βόρεια παραλία. Συνολικά στοχεύει να ταξιδέψει 250-300 μίλια.
Για να έχει δυνάμεις, εκτός από νερό, θα καταναλώνει ξηρούς καρπούς και φρούτα, αλλά καθώς θα ταξιδεύει κοντά στην ακτή, θα σταματάει και σε ταβέρνες για κανονικό φαγητό.