Θεατρική παράσταση «Ανάμεσα στον Έρωτα και την Αγάπη»

10:21 μ.μ. - Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016
10:07 μ.μ. - Τετ, 27/21/2016
Image: Θεατρική παράσταση «Ανάμεσα στον Έρωτα και την Αγάπη»

Η Θεατρική Ομάδα Ιεράπετρας και το Δίκτυο Αλληλεγγύης

Στα πλαίσια των «Κυρβείων» την Τρίτη 2 Αυγούστου στο 3ο Δημοτικό σχολείο Ιεράπετρας την παράσταση με τίτλο «Ανάμεσα στον Έρωτα και την Αγάπη».
 
Πρόκειται για μια συρραφή θεατρικών έργων και λογοτεχνικών κειμένων με θέμα τον έρωτα και την αγάπη σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Μαχαιρά.
 
Η παράσταση είναι μια κατάδυση στην ανθρώπινη ψυχή μέσα από τους συγγραφείς και ποιητές: Σοφοκλή, Ουίλιαμ Σαίξπηρ, Άντον Τσέχωφ, Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, Γκυ ντε Μωπασσάν, Ζαν Κοκτώ, κά. Φέρνει στο φως τις πιο ανατρεπτικές ιστορίες που μετουσιώνουν, αναγεννούν ή καταστρέφουν την ανθρώπινη φύση. Ιστορίες που ακροβατούν ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα και αντανακλούν τις πιο ευαίσθητες και ουσιώδεις χορδές της ανθρώπινης ύπαρξης. Η παράσταση «Ανάμεσα στον Έρωτα και την Αγάπη» είναι ένας ύμνος για την ζωή μέσα από αρχαίους, κλασικούς και σύγχρονους ποιητές και συγγραφείς.
 
«Αρκεί ένα λεπτό για να ερωτευθείς, μια ώρα για να συμπαθήσεις και μια μέρα για ν’ αγαπήσεις. Όμως μια ολόκληρη ζωή δεν αρκεί για να ξεχάσεις…», Oscar Wilde.
 
Οι συντελεστές
 
Παίζουν: Νίκος Ασπραδάκης, Φωτεινή Γιαννάκη, Δημήτρης Γιαννίδης, Λία Λιανάκη, Γιώργος Λιοντάκης, Πόπη Παναγιωτάκη, Χρυσούλα Πρινάρη, Μαρία Χατζάκη.
 
Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια Αλέξανδρου Μαχαιρά, χορογραφία Ρενής Πλουμίδου, φωτισμούς Γιώργου Χαλκίτη, κατασκευή σκηνικών Χριστόφορου Σφακιανάκη, κατασκευή κούκλας Χρήστου Συρμακέζη, ηχογράφηση μουσικής Μιχάλη Ζαμπετάκη, μουσικοί: Χρήστος Συρμακένζης στο ακορντεόν και Διονύσης Παπαστέργιος στην κιθάρα.