Τηλεδιάσκεψη Δημάρχου Ιεράπετρας με τον πρύτανη του ΕΛΜΕΠΑ με πρωτοβουλία και παρουσία του αντιδημάρχου Α. Σκουλούδη

1:02 μ.μ. - Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024
01:03 μ.μ. - Τετ, 13/02/2024
Image: Τηλεδιάσκεψη Δημάρχου Ιεράπετρας με τον πρύτανη του ΕΛΜΕΠΑ με πρωτοβουλία και παρουσία του αντιδημάρχου Α. Σκουλούδη

Οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ Δήμου Ιεράπετρας και ΕΛΜΕΠΑ συζητήθηκαν σε τηλεδιάσκεψη του Δημάρχου Εμμανουήλ Φραγκούλη με τον πρύτανη Νίκο Κατσαράκη με πρωτοβουλία και παρουσία του αντιδημάρχου σε θέματα Παιδείας Ανδρέα Σκουλούδη

Μια πρώτη επαφή μέσω τηλεδιάσκεψης με τον πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης (ΕΛΜΕΠΑ) κ. Νίκο Κατσαράκη είχε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης με πρωτοβουλία και παρουσία του αντιδημάρχου σε θέματα Παιδείας κ. Ανδρέα Σκουλούδη.

Ο κ. Πρύτανης ανέλυσε την υφιστάμενη κατάσταση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση επισημαίνοντας ότι διαφαίνεται το επόμενο διάστημα να γίνουν συγχωνεύσεις ή καταργήσεις τμημάτων, πανελλαδικά. Αναφέρθηκε στη συνέχεια στην προσπάθεια που έγινε για να λειτουργήσει τμήμα του ΕΛΜΕΠΑ στην Ιεράπετρα η οποία για διάφορους λόγους δεν ευδοκίμησε εκτιμώντας ότι με τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί, το μέλλον για τα 6 υπό αναστολή τμήματα του ΕΛΜΕΠΑ, μεταξύ αυτών και της Ιεράπετρας, δεν είναι τόσο ευοίωνο.

Εξετάστηκαν οι δυνατότητες και οι προϋποθέσεις συνεργασίας μεταξύ Δήμου Ιεράπετρας και ΕΛΜΕΠΑ μέσω της λειτουργίας θερινών σχολείων στην Ιεράπετρα σε συνεργασία με Τμήματα του Πανεπιστημίου, με αντικείμενο εκπαίδευσης γύρω από τη γεωπονία, τον τουρισμό, τη διοίκηση επιχειρήσεων. Επίσης θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν επιμορφωτικά σεμινάρια ή ακόμα και σύντομα προγράμματα σπουδών, μικροδιαπιστευτήρια όπως ονομάζονται, τα οποία δίνουν πιστωτικές μονάδες σε όσους τα παρακολουθούν για να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Στα παραπάνω θα μπορούν να συμμετάσχουν φοιτητές από το εξωτερικό στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών «Αθηνά».

Τη συζήτηση απασχόλησαν και άλλα θέματα όπως το κτίριο του ΟΑΕΔ που έχει παραχωρηθεί στο ΕΛΜΕΠΑ καθώς και η δυνατότητα αξιοποίησης εγκαταστάσεων του πρώην ΕΘΙΑΓΕ για προγράμματα εκπαίδευσης προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και δραστηριότητας.

Η συζήτηση, που έγινε σε πολύ θετικό κλίμα, ολοκληρώθηκε με τις δυο πλευρές να εκφράζουν τη διάθεση για συνεργασία μέσω της υπογραφής ενός «Συμφώνου Συνεργασίας» το οποίο θα προκύψει μέσα από τις επαφές που θα προγραμματιστούν το προσεχές διάστημα.