Την παραίτηση της αντιδημάρχου Μ. Ρουμελιωτάκη ζητά από τον Δήμαρχο ο Μ. Λιαπάκης

9:15 π.μ. - Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023
09:01 π.μ. - Παρ, 27/15/2023
Image: Την παραίτηση της αντιδημάρχου Μ. Ρουμελιωτάκη ζητά από τον Δήμαρχο ο Μ. Λιαπάκης

Η ανακοίνωση του μέλους της δημοτικής κοινότητας Ιεράπετρας με την παράταξη "Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα" με αφορμή τις καταγγελίες και στον Ηχώ 99,8 για την καύση απορριμμάτων

Στις 18/07/22 δέχτηκα από φιλικά μου πρόσωπα πάρα πολλά τηλεφωνήματα για να με ενημερώσουν ότι η Αντιδήμαρχος καθαριότητας και περιβάλλοντος του Δήμου μας και η Ρουμελιωτάκη προτίθεται να καταθέσει μήνυση εις βάρος μου με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης . Αιτία ήταν η καταγγελία που έκανα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (Facebook) ότι πραγματοποιούνται καύσεις απορριμμάτων στο ΣΜΑ (σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων) αναρτώντας μάλιστα και φωτογραφικό υλικό όπου φαινόταν καμένα απορρίμματα.

Για την ανάρτησή μου αυτή κλήθηκα μάλιστα και από την πυροσβεστική υπηρεσία ώστε να δώσω τις απαραίτητες εξηγήσεις όπως και έδωσα.

Σε συνέντευξη της αντιδημάρχου σε ραδιοφωνικό σταθμό αρνήθηκε τις κατηγορίες και με κάλεσε να παρασταθώ στο δημοτικό συμβούλιο ώστε να ανακαλέσω και να ζητήσω δημόσια συγγνώμη για την δυσφήμιση που υπέστη ώστε να μην προχωρήσει στην κατάθεση αγωγής. Λόγω των επαγγελματικών μου υποχρεώσεων δεν κατέστη δυνατή η παρουσία μου δια ζώσης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αιτήθηκα λοιπόν μέσω επιστολής μου προς τον πρόεδρο του Δ.Σ.. να γίνει δεκτή η τοποθέτηση μου με ανάγνωση της επιστολής μου . Ως και εγένετο. Ο καθένας μπορεί να ανατρέξει στο περιεχόμενο αυτής και να διακρίνει το σύνολο των ερωτημάτων που έθεσα στην αντιδήμαρχο και ζήτησα να απαντηθούν δημοσίως από την ίδια, καθώς όλοι μας οφείλουμε να λογοδοτούμε στους πολίτες

Και ερχόμαστε στο σήμερα.......

Το Σάββατο 21/01/23 συμπολίτης μας προχώρησε σε καταγγελία ότι στην παλαιά χωματερή του δήμου γίνεται καύση απορριμμάτων και καλεί (σύμφωνα με τα λεγόμενα του σε ραδιοφωνική εκπομπή) την πυροσβεστική υπηρεσία ώστε να μεταβεί στο σημείο. Καταθέτει μάλιστα και φωτογραφικό υλικό από το σημείο όπου φαίνεται καθαρά ότι έχουν καεί σκουπίδια και πλαστικά όπως διαπιστώθηκε και από την ΠΥ.

Στη ραδιοφωνική εκπομπή κλήθηκε να σχολιάσει η κα Ρουμελιωτάκη. Τι είπε;;;

Ότι τρεις υπάλληλοι του δήμου έκαναν διαλογή και ΕΚΑΙΓΑΝ κλαδιά που στα οποία κλαδιά είχαν μπερδευτεί και πλαστικά με αποτέλεσμα να καούν όλα μαζί ! Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι είναι η τελευταία χρονιά που καίγονται (κλαδιά;) καθώς ο δήμος προμηθεύτηκε κλαδοτεμαχιστές !!

Έξι μήνες μετά η συνεχής καύση των θαμμένων απορριμμάτων γίνεται ακούσια καύση λόγω "μπερδέματος" !!!!

Φαντάζομαι ότι η κα αντιδήμαρχος γνωρίζει ότι η καύση πλαστικών απελευθερώνει διοξίνες στην ατμόσφαιρα οι οποίες είναι άκρως επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία ή μήπως όχι;

Γνωρίζει η κα αντιδήμαρχος ότι η παράνομη καύση (γιατί παράνομη είναι) επισύρει ποινικές κυρώσεις για υποβάθμιση του περιβάλλοντος;

Στο δια ταύτα λοιπόν .......

Προσωπικά δεν ζητάω από την κα Ρουμελιωτάκη να μου ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τη “δολοφονία”” χαρακτήρα χαρακτηρίζοντας με συκοφάντη, ούτε φυσικά θα προβώ σε απειλές για την κατάθεση αγωγής εκφοβισμού. Αντί αυτού καλώ τον δήμαρχο Ιεράπετρα κ. Θεοδόσιο Καλαντζάκη να απαλλάξει άμεσα από τα καθήκοντά της την αντιδήμαρχο του καθώς κρίνεται ανεπαρκής να ανταποκριθεί στις ανάγκες της υπηρεσίας της. Μη αντικατάσταση της σημαίνει ότι υιοθετεί τις πρακτικές και την πολιτική που ακολουθεί και γίνεται "συνένοχος" στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος και στην αύξηση των κινδύνων για τη δημόσια υγεία .

Οφείλω να ενημερώσω τους συμπολίτες μου ότι η προσφυγή μου σε όλα τα θεσμικά όργανα έχει στόχο αφενός την παύση αυτών των επικίνδυνων για την υγεία και το περιβάλλον πρακτικών και αφετέρου στο να σταματήσει αυτή η λογική της δημοτικής αρχής ότι δεν ελέγχεται από κανέναν.

Το λες και προσωπική ηθική δικαίωση!

Τέλος θα ήθελα να συγχαρώ τον συμπολίτη μου κ Αθανασίου για το θάρρος της δημόσιας καταγγελίας του και παροτρύνω τους συμπολίτες μου να μιλάνε χωρίς να φοβούνται μην εκτεθούν. Όσο δεν μιλάμε τόσο δίνουμε το δικαίωμα να λένε και να κάνουν ότι θέλουν.

Αντί επιλόγου.......

Οι μέρες που έρχονται είναι δύσκολες για το νοσοκομείο μας . Οι καταστάσεις επιβάλλουν ομόνοια και ομοψυχία αφήνοντας έξω τις όποιες διαφορές έχουμε μεταξύ μας . Πολιτικές, παραταξιακές, ιδεολογικές.

Στις επόμενες μέρες η κοινωνία μας θα κληθεί να διεκδικήσει και να υπερασπιστεί ξανά το νοσοκομείο της. Οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε αυτόν τον αγώνα. Να συμμετέχουμε σε όλες τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν με κορυφαία εκείνη της Πέμπτης 2 Φεβρουαρίου στο πάνδημο συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας.

Μέλος της δημοτικής κοινότητας Ιεράπετρας με την παράταξη "Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα"

Λιαπάκης Μιχάλης

Ακούστε εδώ τον κ. Λιαπάκη

Δείτε εδώ το νέο βίντεο που έστειλε ο συμπολίτης μας κ. Αθανασίου στον Ηχώ 99,8 με την καύση απορριμμάτων στην παλιά χωματερή: