Thomas Cook: «Ατομική βόμβα» για την Κρήτη το «λουκέτο» στη γερμανική Neckermann

12:34 π.μ. - Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019
12:09 π.μ. - Τετ, 25/34/2019
Image: Thomas Cook: «Ατομική βόμβα» για την Κρήτη το «λουκέτο» στη γερμανική Neckermann

Θα κλείσουν νωρίτερα ξενοδοχεία στην Κρήτη

Οι χειρότεροι οιωνοί για την Κρήτη επιβεβαιώθηκαν καθώς «λουκέτο» μπαίνει και στη γερμανική θυγατρική της Τhomas Cook, Neckermann.
 
Την είδηση μετέδωσε πρώτο το ράδιο 98,4 μέσω του διευθυντή του ξενοδοχείου «Κύκνος» κ.Τσαμάνδουρα που μίλησε στο Γιώργο Σαχίνη,καθώς είχε πληροφορηθεί το κλείσιμο του κολοσσού.
 
 
Θα κλείσουν νωρίτερα ξενοδοχεία
 
Την είδηση επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων νομού Ηρακλείου κ.Χαλκιαδάκης ο οποίος σημειώνει : «η είδηση είναι πολύ αρνητική για την Κρήτη, ισοδυναμεί με ατομική βόμβα. Άρα η οικονομική ζημιά στο νησί φτάνει τα 100 εκατομμύρια ευρώ, αν και σώθηκε το σκανδιναβικό κομμάτι. Η είδηση είναι τόσο αρνητική καθώς η πλειοψηφία  των πελατών είναι Γερμανοί. Τώρα προκύπτει μεγάλο πρόβλημα για 26 περίπου μονάδες που είχαν αποκλειστική συνεργασία. Ενδεχομένως να χρειαστεί να σταματήσουν νωρίτερα τη λειτουργία τους και να φύγουν νωρίτερα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, πριν το τέλος της σεζόν» .
 
H ανακοίνωση της εταιρείας
 
«Οι εντατικές συζητήσεις κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ημερών με τους στρατηγικούς και οικονομικούς επενδυτές, μακροπρόθεσμους εταίρους και τους συνεργάτες διανομής, έδειξαν ότι η γερμανική εταιρία, μέλος της Thomas Cook με τα εμπορικά σήματα της Neckermann Reisen, Öger Tours και Bucher Travel, έχει την δυνατότητα να επαναλειτουργήσει κανονικά στο μέλλον. Παρόλα αυτά, η εταιρία σήμερα αναγκάζεται να καταθέσει αίτηση πτώχευσης, ώστε να απαγκιστρωθεί από περίπλοκους χρηματοοικονομικούς δεσμούς και τις ενδεχόμενες υποχρεώσεις του αφερέγγυου βρετανικού Thomas Cook Group. Ως εκ τούτου, γνωστοποιούμε ότι υποβλήθηκε σήμερα αίτηση πτώχευσης, που αποτελεί προϋπόθεση για την αναδιοργάνωση μέσω νομικής διαδικασίας. Το δικαστήριο αναμένεται να διορίσει σήμερα έναν έμπειρο εκκαθαριστή για να επιβλέψει την επαναλειτουργία της επιχείρησης μέσα από τις διαδικασίες της πτώχευσης».
 
 
neakriti.gr