Τι απαντά ο δήμαρχος στον Λιμενάρχη Ηρακλείου

5:58 μ.μ. - Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016
05:12 μ.μ. - Δευ, 12/58/2016
Image: Τι απαντά ο δήμαρχος στον Λιμενάρχη Ηρακλείου

Επιστολή στον Λιμενάρχη Ηρακλείου, κ. Δημήτρη Σαϊτάκη απέστειλε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης

Με αφορμή δηλώσεις του κ. Σαϊτάκη για τον ίδιο και όλα όσα διαδραματίστηκαν στο Λιμάνι του Ηρακλείου λόγω της παρατεταμένης απεργίας της ΠΝΟ.
Όπως αναφέρει «Είναι πολύ εύκολο να επιρρίπτετε δημόσια ευθύνες στους άλλους, αλλά θα ήταν πιο φρόνιμο να ενημερώνεστε πρώτα για τις προσπάθειες και τον αγώνα που έχουν καταβάλλει αυτοί που με τόση ευκολία σπεύδετε να κατηγορήσετε.
Προς ενημέρωσή σας, σας γνωρίζω ότι από την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου έως και αργά το απόγευμα της Παρασκευής 9 Δεκεμβρίου ήμουν στην Αθήνα, όπου και συμμετείχα σε συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του Δήμου Ιεράπετρας και εμένα προσωπικά παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης, κυβερνητικών Βουλευτών του νησιού, Δημάρχων και Αγροτικών Συλλόγων με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Π. Κουρουπλή και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, κ. Ι. Δραγασάκη στην προσπάθεια να βρεθεί άμεσα λύση στο μείζον ζήτημα που έπληξε την Ιεράπετρα και ολόκληρη την Κρήτη.
Όπως αντιλαμβάνεστε λοιπόν όχι μόνο δεν απουσίαζα από το πρόβλημα, αλλά βρισκόμουν στο επίκεντρο των διεκδικήσεων σε επίπεδο Υπουργείου, επιδιώκοντας μια άμεση και σωτήρια για τους αγρότες της Ιεράπετρας και ολόκληρης της Κρήτης έκβαση.
Ωστόσο, παρόντες στο Λιμάνι του Ηρακλείου ήταν δύο Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ιεράπετρας, μεταξύ των οποίων και ο Αντιδήμαρχος Αγροτικών, καθώς και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αγροτικών Θεμάτων του Δήμου Ιεράπετρας, ενώ επίσης παρόντες ήταν ο Αντιπρόεδρος και μέλη του Δ.Σ του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, η Συντονιστική Επιτροπή και Δημοτικοί Σύμβουλοι ο Πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου και βέβαια εγώ ο ίδιος το βράδυ της Παρασκευής, όταν και επέστρεψα από την Αθήνα, οπότε και σας θυμίζω ότι πραγματοποιήθηκε παρουσία εσάς του ίδιου και του Υπολιμενάρχη Ηρακλείου μια άκρως εποικοδομητική συνάντηση μαζί μας.
Είναι ξεκάθαρο λοιπόν, κ. Σαϊτάκη ότι για την «χάβρα Ιουδαίων» που, όπως αναφέρετε, επικράτησε, σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται οι αρχές της Ιεράπετρας με τις οποίες μάλιστα δεν επιδιώξατε καμία επικοινωνία ούτε οι αγανακτισμένοι αγρότες παραγωγοί, αλλά μάλλον η αδράνεια σε επίπεδο κρατικής πολιτικής για την εφαρμογή του προβλεπόμενου σε περιπτώσεις συνεχιζόμενων απεργιών νόμου.
Από πλευράς μας, σε κάθε περίπτωση είμαστε αποφασισμένοι να υποστηρίζουμε τα συμφέροντα των αγροτών της Ιεράπετρας και του νησιού μας, αναλαμβάνοντας όλες τις ευθύνες μας και επιδιώκοντας κάθε φορά την καλύτερη δυνατή λύση, την οποία είμαι βέβαιος ότι επιδιώκετε και εσείς μέσα από το υπεύθυνο έργο που καθημερινά επιτελείτε.
Ολοκληρώνοντας, σας διαβεβαιώνω ότι ήμασταν και παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε εποικοδομητική συνεργασία, στο πλαίσιο πάντα υποστήριξης των δικαιωμάτων και των συμφερόντων κάθε παραγωγικής δύναμης του τόπου.
Ο Δήμος Ιεράπετρας ήταν και εξακολουθεί να είναι παρών στην προσπάθεια διεκδίκησης των συμφερόντων των πολιτών του και ιδιαίτερα του ιεραπετρίτη αγρότη» καταλήγει ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, απαντώντας έτσι στους ισχυρισμούς του Λιμενάρχη Ηρακλείου περί απουσίας του από το Λιμάνι.