Τι απαντά ο Γ. Ασπραδάκης για Open mall, ύφαλο κυματοθραύστη, ετοιμόρροπα κτίρια

11:54 π.μ. - Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023
11:03 π.μ. - Δευ, 13/54/2023
Image: Τι απαντά ο Γ. Ασπραδάκης  για Open mall, ύφαλο κυματοθραύστη, ετοιμόρροπα κτίρια

Ο αντιδήμαρχος τεχνικός υπηρεσιών στον Ηχώ 99,8

Σε σειρά θεμάτων αναφέρθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ηχώ 99,8 ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Γιώργος Ασπραδάκης.

Έλεγχος σχολείων – ετοιμόρροπων κτιρίων

Μίλησε για τον έλεγχο δημόσιων κτιρίων και κυρίως σχολείων προκειμένου για την αντισεισμική τους ασφάλεια και την διενέργεια παρεμβάσεων ώστε να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται ή υποδεικνύονται από τεχνικούς. Για το θέμα υπάρχει συνεργασία με τις Κτιριακές Υποδομές και το αρμόδιο Υπουργείο ώστε να αναπτυχθεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

Για τα ετοιμόρροπα σπίτια είπε ότι, στον δήμο, υπάρχει επιτροπή ετοιμόρροπων που μετά από ενημέρωση από πολίτη ή καταγγελία στην δημοτική αστυνομία, εξετάζει το θέμα και προβαίνει σε ενέργειες ενημέρωσης του ιδιοκτήτη ο οποίος θα πρέπει να κάνει τις απαιτούμενες παρεμβάσεις στην ιδιοκτησία του.

Κυματογράφος στο Λιμάνι

Έκανε αναφορά στον κυματογράφο που έχει εγκατασταθεί από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο στο λιμάνι της Ιεράπετρας που μπορεί να λειτουργήσει και ως συναγερμός σε περίπτωση τσουνάμι. Ενώ παράλληλα γίνονται ασκήσεις ετοιμότητας όπως πρόσφατα αυτή με την πυροσβεστική υπηρεσία.

Χρηματοδότηση για παρεμβάσεις Οδικής Ασφάλειας στην πόλη

Έκανε αναφορά και στη νέα χρηματοδότηση που εξασφάλισε ο Δήμος ύψους 1.070.000 ευρώ για παρεμβάσεις Οδικής Ασφάλειας στην πόλη της Ιεράπετρας και αφορά τα παρακάτω:

  • Υποέργο 1 : Βελτίωση οδικής ασφάλειας στην περιφερειακή οδό Εθνάρχου Μακαρίου με οδοφωτισμό, πεζοδρόμια, τοπική αποκατάσταση οδοστρώματος, σήμανση-διαγραμμίσεις.
  • Υποέργο 2 : Επεμβάσεις αποκατάστασης οδικής ασφάλειας στην πόλη της Ιεράπετρας και προβλέπονται Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, Σηματοδότηση και οδοφωτισμός

Έργο Open Mall

Σχετικά με την πορεία των εργασιών στο κέντρο της πόλης στο πλαίσιο του Open Mall είπε ότι οι εργασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί σε κάποια τμήματα όπως στην οδό Λασθένους και την πλατεία Πλαστήρα, καθώς εκκρεμούν φυτεύσεις και η ηλεκτροδότηση. Στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως οι εργασίες συνεχίζονται βάση της μελέτης η οποία έχει συνταχθεί από τις υπηρεσίες του δήμου Ιεράπετρας ακολουθώντας τη νομοθεσία. Στόχος η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των σημείων όπου γίνονται παρεμβάσεις. Όσο για την αποψίλωση του πρασίνου και το κόψιμο δέντρων ανέφερε ότι όσα δέντρα απομακρύνονται ή κόβονται αντικαθίστανται και άλλα μεταφυτεύονται. Παράλληλα ο δήμος έχει προμηθευτεί ενημερωτικές πινακίδες που θα τοποθετηθούν προσεχώς προκειμένου να διευκολυνθούν οι οδηγοί.

Υφαλος κυματοθαύστης

Σε ότι αφορά στο έργο του ύφαλου κυματοθραύστη, ανέφερε ότι, αυτό είναι ακόμη σε εξέλιξη και σε 15 ημέρες περίπου θα έχει ολοκληρωθεί, με την τοποθέτηση βράχων στο «πόδι» του ύφαλου. Απομένει στη συνέχεια η αναπλήρωση της παραλίας κάτω από την οδό Μαρκοπούλου, με άμμο. Φέτος πάντως κανένα κατάστημα που δραστηριοποιείται στην παραλία, δεν αντιμετώπισε πρόβλημα από τον κυματισμό, όπως τα προηγούμενα χρόνια. Στο ερώτημα για λύματα στην παραλία κάτω από την αστυνομία, μας παρέπεμψε για ενημέρωση στον αρμόδιο αντιδήμαρχο.

Ακούστε αναλυτικά τον αντιδήμαρχο κ. Ασπραδάκη