...Τι (ΔΕΝ)μας είπε η Κα Καρπούζη για τις ΚΟΜΥ και την ΠΦΥ στο Νομό Λασιθίου

6:11 μ.μ. - Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020
06:12 μ.μ. - Τρί, 01/11/2020
Image: ...Τι (ΔΕΝ)μας είπε η Κα Καρπούζη για τις ΚΟΜΥ και την ΠΦΥ στο Νομό Λασιθίου

Της Σταυρούλας Καράμπελα Μέλος του ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λασιθίου Στέλεχος της ΚΟ Λασιθίου του ΚΚΕ

Από τι φαίνεται, το άρθρο μου την προηγούμενη εβδομάδα, σχετικά με τις δομές υγείας στο Λασίθι, πέτυχε το σκοπό του. Ενημέρωσε για τις ελλείψεις των κρατικών δομών υγείας και για την πολιτική που εκφράζει το ΚΚΕ και την διέξοδο που προτείνει στο σήμερα.

Είναι αυτό που φοβούνται όσοι βρίσκονται απέναντι από τα λαϊκά συμφέροντα , όσοι εκφράζουν και υπερασπίζονται την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ . Τους έκανε να χάσουν την ψυχραιμία τους , να καταφεύγουν σε απαράδεκτες προσωπικές επιθέσεις , να παίρνουν την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου χωρίς να μπορούν να αντιπαρατεθούν με στοιχεία σε ένα κατά βάση πολιτικό άρθρο.

Δεν είναι αργά οι υπεύθυνοι να μας απαντήσουν πόσες κινητές μονάδες υγείας (ΚΟΜΥ) υπάρχουν το Λασίθι και πότε έγιναν οι προσλήψεις προσωπικού και για ποιο διάστημα. Η ίδια η Κα Καρπούζη, επόπτρια των ΚΟΜΥ Λασιθίου, παραδέχεται σε άρθρο της στις 27/11 ότι προσπαθούν να λύσουν το ζήτημα της διενέργειας τεστ με μπαλώματα , μεταφέροντας το νοσηλευτικό προσωπικό των ΚΟΜΥ Ηρακλείου για στην διενέργεια DRIVE TROUGH RAPID TEST στο Λασίθι . Το προσωπικό των ΚΟΜΥ Λασιθίου (αν υπάρχουν) δεν μπορεί να κάνει τα τεστ; Επίσης αντί να μας γνωρίζουν τις ΚΟΜΥ Λασιθίου (? ) μέσα από copy paste αναλύσεις για τον σκοπό ίδρυσής τους , να φροντίσουν να μας τις γνωρίσουν μέσα από τα μαζικά τεστ που θα κάνουν στον πληθυσμό του Λασιθίου και από την νοσηλευτική φροντίδα που θα παρέχουν σε αυτούς που την έχουν ανάγκη.

Ακόμη να μας απαντήσουν πως λειτουργεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) στα περιφερειακά ιατρεία του ν. Λασιθίου χωρίς γιατρούς. Ας μας αφήσουν να μάθουμε ποιο περιφερειακό (αγροτικό ) ιατρείο λειτούργησε στο Λασίθι και πότε τον τελευταίο μήνα . Είναι σίγουρο πως δεν ήταν της Γρα Λυγιάς, της Ζάκρου , του Μύρτους, του Καλού Χωριού, και πολλών άλλων ακόμη. Ας μας πει η επόπτρια των ΚΟΜΥ και διορισμένη γιατρός στο περιφερειακό ιατρείο Βραχασίου πόσες φορές τον τελευταίο μήνα επισκέφτηκε το Βραχάσι και αν αυτές αρκούν, ώστε να εξασφαλίζεται η Π.Φ.Υ. στο περιφερειακό ιατρείο για τους κατοίκους που έχουν ανάγκη;

Είναι γνωστό στους υγειονομικούς πως είναι εντολή της 7ης ΥΠΕ για αναστολή της λειτουργίας των περιφερειακών ιατρείων ( κάποιοι μπορούν την αναστολή να την ονομάζουν διαφορετικά , το αποτέλεσμα δεν αλλάζει ). Η κατάσταση στη ΠΦΥ γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη την στιγμή που οι γιατροί των νοσοκομείων του Λασιθίου όπως και σε όλη την Ελλάδα δέχονται περιορισμένο αριθμό ασθενών με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται τα ραντεβού και τα χειρουργεία.

Ο λαός δεν πρέπει να κάνει πίσω , εδώ και τώρα να διεκδικήσει να λειτουργήσουν οι ΚΟΜΥ Λασιθίου για την διενέργεια τεστ κατ’οίκον όπως είχε ανακοινωθεί από την 7η ΥΠΕ , τεστ σε χώρους δουλειάς , παροχή νοσηλευτικής φροντίδας στα χωριά. Να απαιτήσει ενίσχυση των νοσοκομείων, των ΚΥ και των περιφερειακών ιατρείων του Λασιθίου , αύξηση των κλινών ΜΕΘ του Αγίου Νικολάου , να λειτουργήσουν σε πλήρη ανάπτυξη οι κλινικές των νοσοκομείων, να δημιουργήσουν νέες κλίνες covid (όχι από μετατροπή κλινών άλλων κλινικών), να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας υγείας.

1 Δεκεμβρίου 2020