Τι ισχύει τελικά για το πέταγμα χαρταετού και την Καθαρά Δευτέρα

7:17 π.μ. - Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021
07:03 π.μ. - Παρ, 12/17/2021
Image: Τι ισχύει τελικά για το πέταγμα χαρταετού και την Καθαρά Δευτέρα

Οι αντιδράσεις του κόσμου κατά της κυβέρνησης, που ήθελε να κλείσει τα πάρκα και τους κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους για να απαγορεύσει το πέταγμα του χαρταετού, την Καθαρά Δευτέρα, την ανάγκασε να κάνει τελικά πίσω

Έτσι σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές δεν αναμένεται, να ανακοινωθεί κανένα έξτρα μέτρο για αυτή τη μέρα.

Σύσταση των αρμοδίων φορέων παραμένει η αποφυγή του συνωστισμού σε πάρκα, πλατείες, βουνά και παραλιακά μέτωπα, αφού τα μέτρα παραμένουν σε ισχύ και στους παραβάτες θα επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι έλεγχοι της ΕΛΑΣ το τριήμερο θα εντατικοποιηθούν προκειμένου να αποτραπούν άσκοπες μετακινήσεις εκτός δήμου και νομού κατοικίας.

Στην ενημέρωση της Παρασκευής για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς θα κάνει ειδική αναφορά στο θέμα απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να είναι προσεκτικοί.

Συνεπώς, το πλαίσιο παραμένει ίδιο για τις μετακινήσεις με τον κωδικό «6» και «2», καθώς και για τις μετακινήσεις εκτός δήμων.

Ειδικότερα, όποιος στείλει μήνυμα με τον κωδικό «2» θα μπορεί να μεταβεί για αγορές σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την οικία του ή εντός του οικείου δήμου όπου βρίσκεται η κατοικία του.

Όποιος στείλει μήνυμα με τον κωδικό «6» θα μπορεί να μετακινηθεί για λόγους ατομικής άθλησης μόνο με τα πόδια ή το ποδήλατο.

Υπενθυμίζεται ότι ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, Νίκος Ρήγας είχε αναφέρει χτες μιλώντας στο Star: «Το πέταγμα του χαρταετού δυστυχώς δεν καλύπτεται με τον κωδικό 6, για αυτό και εμείς έχουμε σαν αστυνομικοί ζητούμε να μην βρεθούμε στην δύσκολη θέση να βεβαιώσουμε παραβάσεις σε πολίτες και σε οικογένειες».

tvxs.gr