Τι θα γίνει με τις αποδείξεις το 2018

11:32 π.μ. - Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2018
11:02 π.μ. - Πέμ, 01/32/2018
Image: Τι θα γίνει με τις αποδείξεις το 2018

Με μία σημαντική αλλαγή στις αποδείξεις έρχεται το 2018

Καθώς οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ξέρουν ότι δεν έχουν μεγάλη αξία οι αποδείξεις που πήραν μέσα στο 2017 για ιατροφαρμακευτικά έξοδα και νοσήλια.
 
Η έκπτωση φόρου 10% για τις δαπάνες αυτές καταργήθηκε και οι αποδείξεις μετράνε μόνο για το χτίσιμο του αφορολόγητου ορίου το οποίο οι περισσότεροι έχουν καλύψει με τα υπόλοιπα έξοδα, δηλαδή σούπερ μάρκετ, ΔΕΗ, σταθερή και κινητή τηλεφωνία, βενζίνες, ασφάλιστρα και άλλα.
 
Για το 2018 οι φορολογούμενοι δεν είναι υποχρεωμένοι να μαζεύουν χάρτινες αποδείξεις στο πλαίσιο εφαρμογής του μέτρου των πληρωμών με πλαστικό χρήμα.
 
Μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες που δικαιούνται το αφορολόγητο όριο εισοδήματος δεν είναι υποχρεωμένοι να κρατάνε τις χάρτινες αποδείξεις προκειμένου να εξασφαλίσουν την έκπτωση φόρου 1.900 -2.100 ευρώ που οδηγεί στο έμμεσο αφορολόγητο όριο.
 
Οι χάρτινες αποδείξεις αντικαθίσταται από τα μηνιαία αναλυτική κατάσταση των τραπεζών όπου αναγράφονται οι συναλλαγές που πραγματοποιούν οι φορολογούμενοι με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες και οι πληρωμές μέσω e-banking.
 
Άλλωστε με τις ηλεκτρονικές αποδείξεις οι φορολογούμενοι μπαίνουν και στις κληρώσεις της φορολοταρίας.
 
Πηγή: ekriti.gr