Την Αγιοβασιλόπιτα της Ενορίας στη γενέτειρά του ευλόγησε ο Μητροπολίτης κ. Κύριλλος

10:48 π.μ. - Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017
10:01 π.μ. - Τετ, 25/48/2017
Image: Την Αγιοβασιλόπιτα της Ενορίας στη γενέτειρά του ευλόγησε ο Μητροπολίτης κ. Κύριλλος

Το βράδυ της Κυριακής 22 Ιανουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ευλόγησε και έκοψε την Αγιοβασιλόπιτα της Ενορίας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κάτω Ασιτών Ηρακλείου, γενέτειρας του ιδίου

Τα παιδιά της Ενορίας, υπό την καθοδήγηση του Αιδεσιμολ. Εφημερίου π. Γεωργίου Φασουλάκη, παρουσίασαν ένα ποικίλο πρόγραμμα με θεατρικά σκετς και τραγούδια με τη συνοδεία μουσικών οργάνων. Με την ευκαιρία της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας, τα παιδιά παρουσίασαν ένα αφιέρωμα στον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο, που περιελάμβανε φωτογραφικό υλικό  με την πορεία του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Κυρίλλου από τα παιδικά του χρόνια στο χωριό και τη στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Γοργολαΐνι, ως φοιτητή στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ., ως Κληρικού και Πρωτοσυγκέλλου Ιεραπύτνης και Σητείας, έως και την εκλογή του σε Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας.
Στην εκδήλωση παρέστησαν  ο Πανοσιώτατος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Γοργολαΐνι Αρχιμ. Αρσένιος Σαλούστρος, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Πορφύριος Αγγελάκης, Προϊστάμενος Ι. Κ. Ναού Αγ. Φωτεινής Ιεράπετρας, ο Αρχιδιάκονος π. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ασιτών κ. Θεόδωρος Τριανταφυλλάκης και σχεδόν το σύνολο των ενοριτών.