Τις πληγές τους μετρούν κάτοικοι του Δήμου Χερσονήσου – Πως μπορούμε να βοηθήσουμε

10:56 π.μ. - Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020
10:11 π.μ. - Πέμ, 12/56/2020
Image: Τις πληγές τους μετρούν κάτοικοι του Δήμου Χερσονήσου – Πως μπορούμε να βοηθήσουμε

Ο Δήμαρχος Γ. Σέγκος και ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης Γ. Μηλάκης στον Ηχώ 99,8

Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι του Δήμου Χερσονήσου που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία και τις έντονες πλημμύρες που είχαν ως συνέπεια να υποστούν μεγάλες καταστροφές οικίες καταστήματα, επιχειρήσεις, ξενοδοχεία και υποδομές κυρίως στο οδικό δίκτυο. Περιουσίες θάφτηκαν στις λάσπες και οικογένειες χρειάστηκε να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο. Ο δήμαρχος Χερσονήσου κ. Γ. Σέγκος μίλησε στον Ηχώ 99,8 για την τραγική κατάσταση που έχουν να αντιμετωπίσουν. Όπως είπε πρωταρχικός στόχος τις δύσκολες ώρες της έντονης κακοκαιρίας ήταν να μην υπάρξει απώλεια ανθρώπινης ζωής αλλά και να κρατηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο όσο αυτό ήταν εφικτό. Ευχαρίστησε μάλιστα όλους όσοι ενεργοποιήθηκαν και βοήθησαν σε αυτή τη δύσκολη ώρα.

Από εκεί και πέρα πρόσθεσε, η καθημερινότητα των κατοίκων πλέον έχει αλλάξει. Πολλές οικογένειες έχουν μεγάλο πρόβλημα και ο δήμος είναι κοντά τους. Χθες κυβερνητικό κλιμάκιο καθώς επίσης και ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκαν την περιοχή. Στους πληγέντες θα δοθεί αρχικά το ποσό των 600 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες τους και εως 6.000 ευρώ για τις οικοσκευές πρώτης κατοικίας. Ωστόσο το όλο θέμα έρχεται να αναδείξει σειρά έργων που είναι αναγκαίο να γίνουν το συντομότερο δυνατόν γιατί δεν αποκλείεται η Χερσόνησος και οι γύρω περιοχές να πλημμυρήσουν ξανά . Ο χειμώνας είναι μπροστά μας, τόνισε ο Δήμαρχος.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα αίτια που εκτιμά ότι οφείλονται οι καταστροφικές πλημμύρες πέρα από το ότι τα χιλιοστά της βροχής ήταν πολύ υψηλά. Όπως επεσήμανε είναι ανάγκη μετά και το έργο της κατασκευής του φράγματος του Αποσελέμη να γίνει ορθότερη διαχείριση των πλημμυρικών νερών που κατεβαίνουν από τα ορεινά και επιπλέον να καθαριστεί το δέλτα του Αποσελέμη. Επιπλέον να γίνει καλύτερη διαχείριση αλλά και τα έργα που απαιτούνται για τα πλημμυρικά νερά στον ΒΟΑΚ μετά και τα πρόσφατα έργα που έγιναν.

-

Για τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν οι κάτοικοι μίλησε στον Ηχώ 99,8 και ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης δήμου Χερσονήσου κ. Γ. Μηλάκης ο οποίος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται ώστε οι πληγέντες όσο το δυνατόν να στηριχτούν. Ευχαριστώντας και από πλευράς τους όλους όσοι βοηθούν, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει στην Ιεράπετρα με είδη πρώτης ανάγκης να συγκεντρώνονται στα γραφεία του συλλόγου αιμοδοτών πατήρ Φώτιος Διακάκης. Πρόσθεσε ότι οι κάτοικοι έχουν ανάγκη από κλινοσκεπάσματα, τρόφιμα μακράς διαρκείας, καθαριστικά, είδη κουζίνας επισημαίνοντας ότι κάθε προσφορά για την αντιμετώπιση άμεσων αναγκών είναι ευπρόσδεκτη. Ένα τηλ. Επικοινωνίας είναι το 28970 29520.