Τμήμα Φυσικοθεραπείας: Επείγει η άρση αναστολής και η εξασφάλιση έκτασης για ανέγερση νέου κτιρίου

12:13 μ.μ. - Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020
12:06 μ.μ. - Τρί, 30/13/2020
Image: Τμήμα Φυσικοθεραπείας: Επείγει η άρση αναστολής και η εξασφάλιση έκτασης για ανέγερση νέου κτιρίου

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Δήμου Ιεράπετρας, Π. Σαρρής στον Ηχώ 99,8 μετά την συνάντηση με τον Πρύτανη του ΕΛΜΕΠΑ

Με τον Πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.) κ. Νικόλαο Κατσαράκη συναντήθηκε πρόσφατα ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ιεράπετρας, καθηγ. κ. Παναγιώτης Σαρρής, Δημοτικός Σύμβουλος με την δημοτική παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα». Η συνάντηση έγινε στο περιθώριο του συνεδρίου «AGRO4CRETE» που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο από τους φορείς -ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., Πανεπιστήμιο Κρήτης, ΙΤΕ, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Σε δηλώσεις του στον Ηχώ 99,8 ο κ. Σαρρής είπε ότι το ΕΛΜΕΠΑ συντάσσει φακέλους ξεχωριστά για κάθε τμήμα που έχει τεθεί σε αναστολή μεταξύ αυτών και το Τμήμα Φυσικοθεραπείας στην Ιεράπετρα ώστε στη συνέχεια να υποβληθούν στο Υπουργείο το οποίο θα αξιολογήσει τη βιωσιμότητα και τη σκοπιμότητα της λειτουργίας των τμημάτων αυτών.

Η πορεία σύνταξης του φακέλου για την Ιεράπετρα είναι σε καλό δρόμο. Περιμένουν από τον Δήμο Ιεράπετρας να ολοκληρωθούν οι ενέργειες παραχώρησης έκτασης του ΕΘΙΑΓΕ (πειραματικό σταθμό) στον Δήμο και από εκεί στο ΕΛΜΕΠΑ για την ανέγερση των κτιριακών εγκαταστάσεων του νέου τμήματος. Εδώ υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση, λόγω και του κορωνοϊού, οπότε θα πρέπει να κινηθούμε με πιο γρήγορα βήματα ώστε να διευθετηθεί το πρόβλημα αυτό. Το ΕΛΜΕΠΑ μπορεί να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για την ανέγερση του κτιρίου. Το νέο Τμήμα δεν μπορεί να λειτουργήσει στο κτίριο του ΟΑΕΔ που στεγαζόταν το Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης καθώς δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις, είπε ο κ. Σαρρής.

Πρόσθεσε ότι με τα τωρινά δεδομένα εκτιμάται πως είναι δύσκολο να ενταχθεί το νέο Τμήμα στο μηχανογραφικό του 2021. Επιπλέον, εξίσου σημαντικό είναι να αλλάξει η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και να αρθεί η αναστολή ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και σε αυτή την κατεύθυνση αναμένεται να κινηθούμε αφού γίνει και ενημέρωση στο δημοτικό συμβούλιο, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σαρρής.