Το 1ο ΓΕΛ Ιεράπετρας στην Ιταλία στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+

11:00 π.μ. - Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2022
11:02 π.μ. - Παρ, 25/00/2022
Image: Το 1ο ΓΕΛ Ιεράπετρας στην Ιταλία στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+

Το έργο μελετάει την Αμπελουργία γύρω από τους τομείς της Κουλτούρας, της Βιοτεχνολογίας, Διατροφής και Υγείας, Οικονομίας, Εκπαίδευσης και την Προσαρμογή της καλλιέργειας στην κλιματική αλλαγή

Το 1ο ΓΕΛ Ιεράπετρας συμμετείχε στην πρώτη διακρατική συνάντηση που οργανώθηκε από το σχολείο Istituto Istruzione Superiore Prof.le e Tecnico Comm.le στην Terni της Ιταλίας το διάστημα 14-20/02/2022 στο πλαίσιο του Erasmus+ με τίτλο

“Our Common Cultivation Bring us Together”.

Συμμετείχαν μαθητές και καθηγητές από Κύπρο, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα. Το έργο μελετάει την Αμπελουργία γύρω από τους τομείς της Κουλτούρας, της Βιοτεχνολογίας, Διατροφής και Υγείας, Οικονομίας, Εκπαίδευσης και την Προσαρμογή της καλλιέργειας στην κλιματική αλλαγή.

Στην Terni επισκεφτήκαμε ιδιαίτερα και όμορφα οινοποιεία, αμπελώνες αλλά και όμορφα αξιοθέατα της περιοχής. Έγινε παρουσίαση από όλες τις χώρες όσον αφορά το εκπαιδευτικό σύστημα, την πόλη τη χώρα και το σύστημα αμπελουργίας αλλά και εργασίες που έχουν γίνει σχετικά με το έργο μας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εκπαίδευση από ειδικούς ψυχολόγους στα θέματα εθισμού του αλκοόλ και η σημαντική διάκριση μεταξύ κατάχρησης και χρήσης αλκοόλ.

Τα αποτελέσματα της συνάντησης ήταν η βελτίωση γλωσσικών ικανοτήτων και ΤΠΕ, η πολιτισμική αλληλεπίδραση μεταξύ μαθητών και μαθητριών, οι προγραμματισμένες μέθοδοι εργασίας ήταν οι συζητήσεις, δημιουργίες τέχνης, φωτογραφία, αλληλεπίδραση σε ομάδες και παρουσιάσεις με πολυμέσα, κατασκευές, παρατηρήσεις, πειράματα, δημιουργίες, προβληματισμοί, υπολογισμοί για τους μαθητές/τριες.

Επιπλέον υπήρξε εμπλουτισμός του εκπαιδευτικού προσωπικού με καινοτόμες διδακτικές μεθόδους και γνώση για το εκπαιδευτικό σύστημα άλλων χωρών.

Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς για την όμορφη εμπειρία που μας πρόσφεραν αλλά και τους γονείς που φιλοξένησαν τα παιδιά μας. Τέλος ξεναγηθήκαμε στα υπέροχα αξιοθέατα της Ρώμης και αναχωρήσαμε από το αεροδρόμιο Fiumicino.

Στην κινητικότητα έλαβαν μέρος οι καθηγήτριες Πανδώρα Ιωάννου, Αμαλία Χαρίτου και Ελένη Ξυλούρη καθώς και έξι μαθητές/τριες. Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Ιεράπετρα στις 25/04/2022.