Το 2ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας στο Sankt Peter Ording της Γερμανίας

9:20 π.μ. - Τρίτη, 23 Απριλίου 2024
09:04 π.μ. - Τρί, 23/20/2024
Image: Το 2ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας στο Sankt Peter Ording της Γερμανίας

Το 2ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας υλοποιεί, ως συντονιστής μεταξύ των χωρών Ελλάδας, Γερμανίας, Ιταλίας, για τη φετινή σχολική χρονιά εγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA122

Οι καθηγήτριες Βουλτσίδη Νιόβη (γερμανικών), Καρτσάκη Εμμανουέλα (φυσικός) και Πασπαλάκη Ελεάννα (μαθηματικός) πραγματοποίησαν προπαρασκευαστική επίσκεψη από τις 4 έως τις 8 Φεβρουαρίου 2024 στη βόρεια θάλασσα και συγκεκριμένα στην πόλη Sankt Peter Ording.

Στην διάρκεια της επίσκεψης οι καθηγήτριες συναντήθηκαν στο Αμβούργο με την κα. Andrea Heering, υπεύθυνη ευρωπαϊκών προγραμμάτων του κρατιδίου Schleswig Holstein, με την οποία συζητήσανε περί της συμβολής των ευρωπαϊκών προγραμμάτων στην συνεργασία και αλληλοεπίδραση των νέων καθώς και για την επίδραση που έχουν αυτά σε διάφορους τομείς της σχολικής ζωής. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η υπεύθυνη εξέφρασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το εγκεκριμένο πρόγραμμα του 2ου Γυμνασίου Ιεράπετρας. Στη συνέχεια ήρθαν σε επαφή με καθηγητές/τριες του ευρωπαϊκού σχολείου „Nordseeschule“ στο Sankt Peter Ording. Κατά την εκεί παραμονή οι καθηγήτριες του 2ου Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δράσεις του 2ου Γυμνασίου Ιεράπετρας και ιδιαίτερα εκείνες που στοχεύουν στην συμπερίληψη ατόμων με μεταναστευτικό υπόβαθρο. Επιπλέον περιηγήθηκαν στις υποδομές του σχολείου και παρακολούθησαν μάθημα ισπανικών. Μετά από συζήτηση με την υπεύθυνη Erasmus +του Nordseeschule, Maj Britt Affrad και τους συναδέλφους της, καταλήξανε στον προγραμματισμό υλοποίησης κοινών δράσεων με τη δέσμευση να πραγματοποιηθεί μια κοινή μουσικοχορευτική παράσταση κατά την επίσκεψή μας με μαθητές/τριες του σχολείου μας στις 19 Μαΐου στο Sankt Peter Ording της Γερμανίας.

Η παραπάνω προπαρασκευαστική επίσκεψη εντάσσεται στο σύνολο δράσεων που έχουν ως στόχο, σύμφωνα με το τίτλο του θέματός μας, τη «Συμπερίληψη μέσω της τέχνης εκφρασμένη στα λαϊκά πανηγύρια διαφορετικών χωρών».

Άλλωστε ως εκπαιδευτικοί πιστεύουμε πως ο χορός, η μουσική ενώνει τους ανθρώπους πέρα από λέξεις, έννοιες και διακρίσεις. Ο χορός και η μουσική γίνεται το όχημα να βρεθούμε όλοι και όλες στο κοινό τόπο της χαράς, που κάθε γιορτινή συνύπαρξη κάθε κοινότητας χαρίζει.

Η παιδαγωγική ομάδα Erasmus+ 2ου Γυμνασίου Ιεράπετρας