Το 2ο Γυμνάσιο υποδέχθηκε το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Ιεράπετρας

9:22 π.μ. - Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2023
09:12 π.μ. - Τρί, 12/22/2023
Image: Το 2ο Γυμνάσιο υποδέχθηκε το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Ιεράπετρας

Με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό το 2ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας φιλοξένησε την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών από το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Ιεράπετρας

Με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό το 2ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας φιλοξένησε την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών από το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Ιεράπετρας, σε μια επίσκεψη που αποτέλεσε μια μοναδικά δημιουργική εκπαιδευτική εμπειρία για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

hxonews

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλάμβανε ξενάγηση και συνδιδασκαλία καθώς και δραστηριότητες που προωθούν την δημιουργικότητα και την αλληλεπίδραση και ενισχύουν την συνεργασία, την αμοιβαία κατανόηση και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Οι μαθητές έκαναν μετρήσεις μάζας με ζυγαριά με σταθμά στο μάθημα της φυσικής, και ακολούθως συμμετείχαν σε εργαστήριο θεατρικού παιχνιδιού και χειροτεχνίας δημιουργώντας όλοι μαζί το «Δέντρο της Αγάπης και Συμπερίληψης», ο σπόρος του οποίου γονιμοποιεί την εκπαιδευτική διαδικασία και δημιουργεί ένα πιο εύκρατο μαθησιακό κλίμα.

hxonews

Για εμάς στο 2ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας οι θετικές εμπειρίες που μοιράστηκαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί στο πλαίσιο της επίσκεψης αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προς τη δημιουργία ενός κοινωνικού πλαισίου όπου η διαφορετικότητα αντιμετωπίζεται ως πλούτος αλλά κι ένα ισχυρό μήνυμα ότι η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης είναι θεμέλιος λίθος για ένα γόνιμο εκπαιδευτικό περιβάλλον.

hxonews

Ευχαριστούμε το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Ιεράπετρας για τη συνεργασία και την εμπειρία που μοιραστήκαμε και προσμένουμε μελλοντικές συνεργασίες που θα συμβάλουν περαιτέρω στην προώθηση της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης μέσω της Εκπαίδευσης.

Ο Διευθυντής

Δημήτριος Κ. Χοϊλούς

hxonews